Почвени смеси BioBizz

Почви BioBizz Земеделие

Подобно на хидропониката, биологичното производство на култури постепенно се превръща във все по-популярен метод за отглеждане на закрито при изкуствено осветление. То дава възможност за производство на висококачествени култури с отличен вкус и аромат. Процесът е улеснен допълнително и от факта, че не е необходимо да регулирате нивото на рН, а в резултат получавате качествен екологичен продукт.

Почви BioBizz
почви BioBizz

Едни от най-впечатляващите със своите предимства са почвите на холандския производител BioBizz, специализиран в производството на сертифицирани органични субстрати, торове и специални добавки. Продуктите BioBizz съдържат единствено естествени съставки, произведени в съответствие с европейските стандарти за биологично земеделие и напълно готови за употреба във всяка оранжерия или друг вариант за отглеждане на закрито. Висококачествената Biobizz почва е изключително популярна сред опитните производители, които предпочитат биологичното отглеждане.  

Biobizz All Mix Soil обогатена почва

Biobizz Soil е специално създадена смес, която е обогатена с всички основни хранителни вещества и необходими микроелементи. Тя е създадена, така че да се припокрива напълно със срещаната в естествената среда богата почва с пълна микроактивна екосистема. All Mix Biobizz съдържа достатъчно хранителни вещества, за да поддържа растенията ви да процъфтяват през целия им вегетационен период, без да е необходимо допълнително торене.

Biobizz Allmix не съдържа минерални соли като магнезий или сулфати, които се срещат в синтетичните торове. 

Съставът ѝ включва следните важни компоненти:

  • 20%  торф сфагнум мъх
  • 35%   базова почва
  • 10%  висококачествен органичен хумусен червей
  • 30% перлит
  • 5%  премикс

Как да използвате Biobizz All Mix Soil?

Първо трябва да я навлажните с вода и да я оставите така за ден и половина. Това ще даде на активните торове Pre & Mix и микроорганизмите в субстрата шанс да започнат да работят, още преди да засадите растенията си. Трябва да се внимава почвата да е леко затоплена през цялото време, защото ако е твърде студена,  дейността на микроорганизмите ще се забави, а това ще се отрази на растежа на растенията. Необходимо е също така да се погрижите All Mix Biobizz почвата да просъхва между поливанията, защото точно тогава в нея навлиза свеж въздух, което ѝ помага да диша.

BioBizz Light Mix почвен субстрат

Light Mix Biobizz е идеален за биологично градинарство. Той осигурява отлична основа за стимулиране енергичния растеж на разсади, млади растения и резници. В състояние е да осигури възможно най-бързото развитие на корените, да генерира енергията, жизнено необходима в ранните етапи на растежа.

All Mix Biobizz придобива жизненоважна микроактивност, тъй като водата влиза в контакт с почвата, за да произведе органични катализатори, които бързо да развият кореновите структури. Light Mix осигурява и оптимални дренажни условия, което е от изключителна важност при използването на автоматични напоителни системи.

Как можете да използвате Biobizz Light?

Light Mix Soil съдържа единствено естествени органични елементи, без наличие на минерални соли като магнезий или сулфати, които могат да се открият в синтетичните торове. Това превръща този почвен субстрат в подходяща среда за отглеждане на всякакви видове растения. Производители и любители могат да използват голямо количество от него върху всякакъв вид растения, без риск от претоварване на почвата и свързаните с това рискове за реколтата.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment