Видове градински косачки и как да изберете подходящата за Вас

Пролетта е вече тук, което значи, че е време за обработване на тревната площ. Ако не знаете какъв тип косачка Ви е нужна или обмисляте да подмените старата, тази статия ще Ви бъде полезна.
Личните предпочитания и бюджет играят ключова роля за повечето хора, когато говорим за избор на градински косачки. Някои възприемат косенето като терапия или тренировка, и нямат нищо против да се занимават с това дълго време. Други обаче смятат, че това е скучна работа, която трябва да приключи възможно най-бързо. Въпреки това, вида на косачка, от която се нуждаете, в голяма степен се определя от три фактора: размера на моравата, вид на терена (равен или хълмист), както и от вида и броя на препятствията (дървета, цветни лехи и т.н.).

В тази статия заедно със специалистите в търговията с градински косачки от Багира ще ви запознаем с основните видове пръскачки и техните предимства и недостатъци.

косачка

Ръчните градински косачки са чудесни за малки тревни площи, които се нуждаят от любов
Малката морава лесно се коси с ръчна косачка. Трябва да се движите малко по-бързо, за да активирате правилно ножовете, тъй като тя няма двигател. Но това я прави екологична, лесна за поддръжка и съхранение.

Моторни градински косачки

Моторните косачки са най-предпочитания избор. С подходящи грижи, тези двутактови градински косачки издържат години. Предлагат се в различни размери. Съобразете ги с ширината на вратата на гаража и с размера на двора, така че да имате достатъчно място за маневриране.
Освен габаритите, има няколко други важни особености, които трябва да вземете предвид, при покупката на моторни градински косачки:

Бензинови или електрически модели

Бензиновите са по-издръжливи и предлагат по-голяма мощност от електрическите, но понякога изискват повече поддръжка. Цената им също варира значително.
Електрическите косачки могат да се захранват с кабел или да са безжични. Те са много по-лесни за използване от бензиновите, но за безжичните варианти е добре да разполагате и с резервна батерия. Разбира се, при моделите с кабел, сте ограничени от дължината на кабела, което може да се окаже голямо неудобство.

Тип на косене: Моторните градински косачките се различават по начина на косене. Някои модели разпределят тревните изрезки обратно върху моравата. Други, извършват мулчиране, като разрязва тревата на много фини парченца, които подхранват почвата с хранителни вещества. При третия тип на косене, изрезките се събират в торба, за да се изхвърлят. Някои косачки предлагат и трита варианта.

Тракторни градински косачки

Те се използват за много големи площи. Ако Ви отнема повече от два часа, за да косите моравата си, вероятно е време да се снабдите с такава. Тези косачки са с монтиран отзад мотор и осигуряват изключителен комфорт. Цените им са по-високи, в сравнение с другите модели. Мощните им двигатели, разширените функции, бързата им скорост и кормилното управление на четирите колела, ги правят подходящ избор за поддържането на голф игрища. Идеални са за просторни, равни тревни площи, с големи препятствия като дървета или езера, които да заобикалят.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment