Как да изберете най-добрата мотофреза

Независимо дали тепърва започвате да обработвате градина или вече сте вещи в тази област, ще Ви е необходима мотофреза. Чрез нея лесно ще извършите култивирането на Вашата градина за засаждане. Ако добавяте пясък, компост, вар или тор, обработването на почвата с мотофрезата ще ги смеси добре с пръстта, за получаване на най-добър резултат.

Въпреки че можете да избирате от голямо разнообразие електрически, акумулаторни и газови мотофрези, всички те са сходни по предназначение – подготвят почвата за засаждане и поддържат нейната цялост.

Налични са доста модели и цени, но кой е най-добрият за Вас? Прочетете статията до край, за да разберете на какво да обърнете внимание при покупката на мотофреза от bagira.bg.

мотофреза

Вид на захранването

Ще Ви бъде ли досадно пълненето на резервоар преди всяка употреба или бихте предпочели просто да включите електрическия кабел? Бензиновите мотофрези са по-шумни и произвеждат изгорели газове. Освен това се използват в определени граници, заради ограничената дължина на кабела и изискват постоянно внимание към местоположението му.

Дълбочина на разораване на почвата

Какви са изискванията Ви за дълбочината и ширината на разораване? Някои мотофрези имат фиксирани граници за това. Други са регулируеми, така че можете например да стесните ширината за култивиране между плътно засадени редове.

Допълнителни аксесоари

Имате ли нужда от разни аксесоари? Те обикновено вдигат цената на мотофрезата. Могат да включват елементи като ножчета за косене и плугове, оформящи бразди.

Как работи качествено една мотофреза

Градинските мотофрези са машини, предназначени за копаене и смесване на твърдата и рохкавата пръст в градината, и поддържане на кондицията на почвата през целия вегетационен период. Друга тяхна особеност е, че някои модели с въртящи се предни зъбни колела, не само разорават по-меките почви, но и помагат за лесното плевене и аериране на градината.

Качествените модели имат някои удобни за потребителя функции като бързи и лесни настройки за височина и ширина на оране. Регулируемите задни резци позволяват обработка на тесни пространства или редове. Корекцията на височината на зъбните колела осигурява известен избор за дълбочината на разораване, особено при култивиране.

По-добрите марки имат сгъваеми кормила и колела, за да се побират в ограниченото пространство в гаража или под навеса.

Шнурът за запалване на бензиновия двигател на мотофрезата трябва да е достатъчно здрав, за да се справи с многократното дърпане през годините, без да се чупи или скъса. Самият двигател, независимо дали е електрически или бензинов, трябва да бъде надежден. Най-качествените мотофрези Ви гарантират лесно и безопасно пускане и спиране, и лесна поддръжка.

Съвети за поддържане на мотофреза

Независимо дали Вашата мотофреза се захранва от бензин или електричество, двигателят върти зъбните резци и завърта колелата, затова трябва да се грижите добре за него.

При бензиновите модели, се препоръчва използването само на безоловен бензин. Винаги използвайте непрестояло гориво. Използването на бензин, който е на повече от месец, с времето ще повреди карбуратора.

Електрическата мотофреза не изисква употребата на гориво. Недостатъкът при нея е, че трябва да се съобразявате с дължината на кабела и да внимавате да не минете през него и да го прережете.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment