Как да изберете перфектната за вас резачка за дърва

Вашата градина е важна част от къщата Ви, така че поддържането на подредения й вид е от значение за целия Ви дом. Верижната резачка за дърва е ефективен помощник за разчистване на излишната растителност в нея. Освен това ще поддържате здрави дърветата си, като премахвате мъртвите им клони. Но е важно да изберете и подходящата резачка за дърва, за да работите лесно и безопасно. 

Имате три варианта: бензинови, електрически и акумулаторни резачки. Те се различават по тегло и мощност. Като знаете какво ще режете и колко често ще трябва да използвате инструмента, ще можете по-лесно да направите избора си. Ето какво споделиха с нас консултанти от магазин Багира за резачките за дърва и какво трябва да имате предвид:

Бензинова резачка за дърва

Те са идеални за големи дървета. По-големият им капацитет ги прави по-тежки, така че трябва да бъдете сигурни, че ще можете да ги управлявате. Опитните специалисти могат да изберат професионални модели за най-добро рязане. Те са твърде мощни за начинаещи, така че ако никога досега не сте използвали резачка за дърва, изберете подходящ за Вашия опит клас.

Повечето модели спират въртенето на веригата, активирано от инерцията за подобряване на безопасността. Те имат и двигатели с лесно стартиране. 

Професионалните модели са с ергономичен дизайн и са лесни за управление. Ако използвате резачка само за подрязване на дървета или отстраняване на малки храсти, електрическите модели може да се окажат по-добра инвестиция.

Електрическa резачка за дърва

За по-рядка употреба или за рязане на по-малки дървета, изберете електрическа резачка за дърва. Моторът изисква по-малко поддръжка, отколкото при газовите модели. Просто включвате инструмента и започвате да режете. Те работят само докато режат, така че са по-безопасни за използване.

Електрическите резачки режат по-твърдо дърво от безжичните модели. Те са чудесни за клони или дървета в близост до земята. Кабелите им обаче означават, че трябва да имате източник на енергия в близост. Акумулаторните резачки от друга страна Ви дават неограничен обхват, но ще можете да работите само час-два.

Телескопична резачка за дърва

Високите клони могат да бъдат трудни за рязане с други моторни триони. Телескопичните модели с техните разтегаеми дръжки правят рязането лесно. Няма да Ви трябва стълба, за да достигате високи места. Имайте предвид, че те не са предназначени за по-големи дървета. Подобно на електрическата, полюсната резачка за дърва може да бъде както кабелна, така и безжична. Ако изберете безжичен модел, търсете литиево-йонна батерия за по-добра работа. Те са по-малко мощни, но са по-удобни.

Телескопичните резачки са по-леки от безжичните модели, но ще Ви е необходим източник на енергия на близо. И двата вида не се нуждаят от почти никаква поддръжка, освен заточване на веригата.

Изборът на резачка за дърва, която е подходяща за Вашия двор, ще намали времето, което прекарвате в рязане. Освен това правилният модел намалява шансовете Ви за сериозни наранявания.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment