Спестете пари със сондажи за напояване на агрокултури

Земеделие

Селскостопанската индустрия използва над 50% от търговското потребление на вода всеки ден. От питейна вода за добитък до напояване на засети земеделски площи и промиване на течен тор, селскостопанската индустрия използва огромно количество вода по редица причини. За щастие, с правилната сондажна система, можете да извличате до 20 000 литра на ден без никакви такси и разрешителни за добив. 

Спестяване на разходи със селскостопански сондажи

Възможно е да има текущи разходи със селскостопански сондажи за някои дейности по поддръжката и обслужването на системите. Според по-големите ферми, те спестяват над 40 – 50 лв. на ден от потреблението на вода, което спестява най-малко 14 000 лв. годишно, само с един сондаж! Много земеделци, които използват подпочвени води за напояване твърдят, че инвестицията им се изплаща в срок от една до две години.

Лош опит със селскостопански сондажи

Въпреки че почти всеки фермер потвърждава, че сондажът му е осигурил най-бързата възвръщаемост на инвестицията, която са виждали, може да попаднете на някои ужасяващи истории от други хора в индустрията. Некачествено направените съоръжения, понякога се срутват частично. Това води до запушване на сондажа и изместване на помпата, създавайки допълнителни проблеми. Това обаче, обикновено се случва, ако се опитате да намалите ъглите и избягвате да използвате професионална компания за монтаж.

Каква поддръжка е необходима?

Селскостопанските сондажи изискват малко количество работа по поддръжката и е възможно да се каже, че един сондаж може лесно да работи десетилетия наред. В зависимост от местоположението ви, може да откриете, че във вашата помпа могат да се натрупат бактерии, отлагания от желязо и манган. Отлаганията могат лесно да бъдат отстранени с химическо почистване, докато бактериите могат да бъдат третирани с UV светлина. Въпреки това, ако демонтирате помпата за почистване от време на време, не трябва да предприемате и тези допълнителни мерки.

Работете с професионалисти в сверата на сондирането

Екипът на Геохидропроект ЕООД разполага с богат опит в селскостопански сондажи и сме помогнали на много клиенти да намерят безопасен достъп до подпочвените води, както и да спестят средства. На база набор от предварителни проучвания ще можете да разберете какво ще е необходимо за изграждането на сондажна система за напояване на агрокултури.

Директория за статии Blogomania.org