Как се засаждат семена от краставици: ръководство стъпка по стъпка

сортови семена на краставица от агроаптека Иван ЧавдаровКраставиците са един от най-лесните за отглеждане зеленчуци в градината. Те са неизменна част от свежите салати, а приготвянето на домашни кисели краставички е едно от любимите занимания на домакините всяко лято. В тази статия, ще ви покажем точно как да засадите сортови семена от краставици във вашата градина, така че да можете да им се насладите през лятото.

Първото и най-важното нещо е да се сдобиете в качествени сортови семена, каквито ще откриете на https://agro-gradina.com/зеленчукови-семена/краставици. Всеки добър градинар знае, че тайната на отличната реколта се крие именно семената, които използва.

 • Как да отглеждаме краставици
  Краставиците са много бързо растящи и лесни за отглеждане, и освен това се предлагат в различни сортове за всеки вкус. Семената им са подходящ за директно засаждане, след като с идването на пролетта всяка възможност за измръзване е изчезнала. Също така не е нужно да се притеснявате за грижата за разсад на закрито или за пресаждане в градината.
 • Къде да отглеждаме краставици
  Те могат да се отглеждат навсякъде – от много слънчеви до частично сенчести места. Колкото повече слънчева светлина получават обаче, толкова по-добре ще виреят. Краставиците обичат богата, плодородна почва, която ги развива най-добре. Можете да наторите градината си преди засаждането. Добавянето на органичен гранулиран тор към градинските легла дава сериозен тласък на зеленчуците. Вертикалното отглеждане на краставиците ще помогне да ги предпазите от вредители.
 • Кога да засаждаме семената от краставици
  Поставете сортовите семена директно в градината си седмица или две след последната слана през пролетта, след като почвата се затопли. Също така можете да ги засадите на закрито от 4 до 6 седмици преди последната дата на измръзване в района ви. Ако решите да стартирате по този начин, не забравяйте да използвате висококачествени сортови семена и да им осигурите достатъчно светлина.
 • Как да засадим семена от краставици
  При директен посев, можете да направите дупка в почвата и да пуснете семената в нея или да ги поставите върху пръстта и леко да ги натиснете.
  При засяване на закрито, можете да поставяте по едно семе в клетка от вашите разсадници. За да се улесни пресаждането, използвайте саксии, например плантационни торфени саксии. Но ако предпочитате нещо по-устойчиво, изберете кокосови корита. За повторно използване пък са подходящи малките пластмасови саксии.
  След като приключите със засаждането на семената, е необходимо да ги овлажнявате добре. Много скоро ще видите как ще започнат да покълват от земята! Хубаво е да се поддържат постоянно напоени, така че никога не позволявайте на почвата им да изсъхне напълно.
 • Съвети за събиране на реколтата
  За всеки сорт семена ще има различни препоръки. Но като цяло, краставиците са най-добри, когато се берат, преди да станат твърде големи. Те растат много бързо, така че ги проверявайте ежедневно. Съветваме ви да ги режете, вместо да се опитвате да ги късате, защото това може да повреди или да счупи стеблата им.

Отглеждането на краставици е забавно и много лесно. Освен това, можете да направите тонове туршии от собствената си реколта. А и има ли нещо по-добро от домашната храна?

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment