Покривни градини – красота и функционалност

Предимство на покривната градина е изключителна естетичност на покривното пространство – то се превръща в приятно място за отмора и почивка. Използването на подобни системи за озеленяване предлага и ефективното управление на оттичането на дъждовна вода, допълнително ценно/използваемо пространство с икономическа изгода, целогодишна енергийна ефективност, както и пречистване на въздуха и водата.

Покривна градина на Карлайл

Тя включва множество хидроизолационни решения с пълен комплект от допълнителни средства за отлична ефективност на системата. Широката гама от мембрани като EPDM с 60 мм дебелина и ТРО, които са идеални за Ултра-екстензивни покривни градини (плитки) със стандартните 10-15 годишни гаранции.За интензивните покривни градини (дълбоки) решенията за мембраната включват най-твърдите мембрани на Карлайл – EPDM с дебелина 90 мм и ТРО с дебелина 80 мм.

Карлайл покривните градини предлагат също и решение за горещо полагане (спояване) на AFX FleeceBACK EPDM мембрани върху два пласта покривен картон за осигуряване на издръжлива хибридна система.

Компоненти на покривната градина на Карлайл

Геотекстил – Карлайл CCW 200V и 300HV са полипропиленови нетъкани иглонабивни платна, които са стабилизирани за устойчивост на химикали в почвата, плесен и насекоми и не се разграждат. Предлагат се на ролки.

Дренажен панел CCW MiraDrain GR 9200 – състои се от твърда сърцевина от полистирол с „чашки” и отвори за задържане на вода и дрениране. Към задържащата страна на сърцевината е залепено нетъкано полипропиленово филтърно платно за предотвратяване попадането на частици във водните резервоари. Панелът има предназначение да задържа водата в покривните градини и да отвежда излишното количество вода в дренажната система. Може да се монтира върху защитните платна CCW 200V или 300 НV.

Дренажен панел CCW MiraDrain НС – представлява композит с висока скорост на оттичане на водата. Състои се от твърда сърцевина от полистирол с нетъкано полипропиленово филтърно платно от горната и от долната страна за предотвратяване попадането на частици в дренажната сърцевина. Използва се при покривните градини като алтернатива на дренажния чакъл и защитното платно под растителната среда.

Преграда за корените – 40-милиметровата неусилена гео мембрана на Карлайл е неусилен полипропиленов лист се използва специално в тези случаи (below grade) да устоява на растежа на корените и почвените бактерии.

Влагозадържаща подложка – състои се от иглонабивни рециклирани синтетични влакна с предназначение да задържат влагата в покривните градини.

Дренажна подложка Colbond – многослойна подложка, състояща се от сърцевина от гео текстил с предназначение да намалява хидростатичното налягане от почвата непосредствено до конструкцията.

Вегетативни подложки Xero Flor – предварително отгледани покривни градини (чимове) с малко тегло, които лесно се поставят на мястото им и в резултат на това се получава градина с моментално пълно покритие при завършване на монтажа.

 

Ако се нуждаете от експерти озеленители на градини, поддръжка на зелени площи или ландшафтни проекти в София и страната, то можете да се обърнете към Unigarden-bg.com

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment