Как да почистите праха след ремонт

Сега, след като отломките са изчистени, е време да се справим с този прах. Строителните обекти създават тонове прах и  продължителното излагане на прах  може да има сериозно неблагоприятно въздействие върху здравето на белите дробове.

Не е достатъчно просто да поставите пречиствател на въздуха, да отворите прозорците си и да изчакате няколко дни. Ето как напълно да изчистите помещението  си от строителния прах., след къртене от mhgroupe.eu

1. Проветрете пространството

Отворете всички прозорци в и близо до работното пространство. Поставете някои пречистватели на въздуха, но важното е, да не поставяте вентилатори. Вентилаторите просто ще издухат прах наоколо, а не да помогнат за премаване.

2. Грубо почистване

Грубото и повърхностно почистване е бързо и мръсно почистване, което ще улови повечето от по-големите частици прах. Това се прави с метли и сухи мопове, инструменти с твърд косъм, които ще издълбаяизчовъркат и премахнат праха от скривалищата му.

3. Дълбоко почистване

След като целият прах е отстранен от пода, стените и всякакви мебели, останали в работното пространство, извършете по-задълбочено дълбоко почистване. Използвайте инструменти като прахосмукачки закупени от магазини, микрофибърни кърпи и разтегателниголеми памучни кърпи за прах, за да почистите всяка следа от мърсотията, без значение колко малка е.

 Започнете с мека, влажна кърпа или кърпа, която сменяте всеки път, след като избършете. Използвайте дезинфектант и старателно почистете всяка повърхност.

4. Не забравяйте тавана и стените

Не можете да забравите да минете по тавана и стените със сух моп и след това влажно почистване, леко напоен парцал с дезинфектант. Уверете се, че продуктите, които използвате, не влияят на боята, употребявана за стени и тавани. Но тази стъпка я правете по-рано, за да не създадете допълнителен прах върху вече приведения в чисто състояние под.

5. Продължете да проветрявате

Дори след като сте проветрили в продължение на няколко, дни и нощи, проветрете още малко. Прахът има навика да се струпва и никога да не си тръгва. Не му давайте тази възможност. Винаги дръжте вентилатора включен след ремонт.

Често задавани въпроси:

Колко време отнема утаяването на строителния прах?

На строителния прах му е необходимо много кратко време, за да се утаи. За най-големите частици това ще отнеме около три минути. За по-малките частици ще е необходимо изчакване от четири часа или повече.

Пречиствателят на въздуха ще ви помогне да вентилирате повечето прах във въздуха, но изчакайте по-малките частици да се утаят, преди да почистите на ръка.

Нуждаете се от помощ за премахване на боклуци? Свържете се с нас.

Премахването на строителни отпадъци е по-трудно, отколкото изглежда. Не пренатоварвайте гърба си, опитвайки се да бъдете герой, като вдигнете бетонна плоча над главата си.  Обадете се на екипа от експерти  в “mhgroupe.eu” и попитайте за нашите услуги по изнасяне на строителни отпадъци.

Ние сме на разположение денонощно в София за всички ваши  нужди от отстраняване на строителни отпадъци . „Mhgroupe.eu” се гордее, че е зелен и екологичен бизнес, сертифициран в района за дейноста, и ние ще донесем нашия екологичен  и зелен бриз направо до вашата врата.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment