Преместване в кратък срок: 5 тънки момента за помощ

Дом и семейство

Най-добрият сценарий за голямо преместване е да имате поне четири седмици подготовка. Процесът на сортиране, организиране и опаковане на цялото ви имущество е обезсърчаваща задача, която отнема време, за да се извърши правилно. Ако трябва да организирате преместване в много кратък срок, следвайте тези пет примера, за да улесните живота си.

1. Преместване с кратко предизвестие? Разделете нещата на – задържане, даряване и изхвърляне

Най-важната насока е да не опаковате нищо, от което нямате никаква нужда. Прегледайте всяко неща, всяка дреха, дето имате, и преценете дали изобщо ги употребявате и дали си струва усилието да го ползвате в бъдеще.

Разделете вещите на три купчини, за да ги запазите, неща, за даряване, и такива, които да изхвърлите. Организирането при ограничено време може да бъде непосилно, така че останете фокусирани и работете внимателно, шреглеждайте стая по стая.

2. По възможност изхвърлете възможно най-много, когато решите, да смените локацията в кратък срок

Всяко непотребно нещо, което ще бъде дарено или изхвърлено, трябва да бъде напълно премахнат от дома, преди да започне процесът на опаковане. Ще почувствате огромно облекчение, когато видите, че къщата става видимо по-празна, което ще подхрани мотивацията ви да упорствате в процеса напред.

Не забравяйте, за вещите, които решавате да дарите за благотворителност, трябва да са в добро състояние, като деликатно използвани дрехи и използваеми домакински стоки.

Разберете дали някоя местна благотворителна организация може да организира вземане от дома ви. Всичко, което няма как да го дарите, трябва да бъде изхвърлено и може също да потърсите компания за разтоварване или изхвърляне на боклуци. Те ще са радостни и доволни да поемат тази задача от ръцете ви, което може да ви спести време и енергия.

3. Направете комплект от основни неща, които да оставите настрана по време на бързо движение

Преди да омплектовате всички неща, помислете предварително за първоначалните консумативи, които ще трябва да имате незабавно достъпно, след като пристигнете на новото си място. Опаковайте си няколко дрехи за промяна, заедно с основни нужди като хигиенни продукти, вашия лаптоп, важни зарядни устройства и дори закуски.

Наличието на тези артикули на разположение ще намали напрежението и ще се отпуснете, за по-леко изживяване при движение. Също така искате да оставите настрана всички важни документи, като свидетелства за раждане, карти за животозастраховане и т.н. Те са твърде ценни и трябва да останат с вас през цялото време.

4. Съберете вашите консумативи за кратко известие

Сега, когато сте готови да опаковате всичко, което остава, не забравяйте, че да сте организирани е единствената ви надежда да останете дейни. Създайте на лист хартия записки, по които да следите напредъка си. Началната задача ще да бъде, да набавите много от консумативите за преместване, включително кутии, ленти, опаковъчен материал и важните инструменти за остриета и етикети. Заедно със стандартните картонени кутии, трябва да помислите за закупуване на големи пластмасови вани, които могат да бъдат полезни за нечупливи предмети като обувки или спално бельо.

5. Опростете – групирайте детайлите по стая и по категория

Координирайте опаковането си, за да държите предметите от всяка стая заедно и внимавайте за компоненти като подвижни кабели. Използвайте ръчна система за етикетиране, докато вървите, както по стая, така и по категория. Искате да опаковате вещите си според записките ви, това ще има смисъл за вас по-късно по време на процеса на разопаковане.

Важен детайл е, че вашият багаж е отличен инструмент за опаковане на дрехи. Гарантирайте на себе си, че го използвате пълноценно, вместо да го третирате като друг артикул, който трябва да бъде опакован. Следвайте контролния си списък и се насладете на удовлетворението от зачеркването на елементи, докато напредвате. Останете съсредоточени, като опаковате стая по стая, докато всичко е готово за вашите хамали да влязат и да направят магията си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment