Колко струва премахването на кухненски шкаф?

Наемането на професионалист ще ви струва от 200 до 500 лева, което включва труд и изхвърляне на отпадък, според hamalite.bg . Премахването на кухненските шкафове сами няма да ви струва повече от инструментите, които трябва да закупите, и изхвърлянето на материалите.

Що се отнася до времето, планирайте поне два дни работа. Препоръчваме да работите с приятел, за да останете доволен.

Как да премахнете горните кухненски шкафове

За да премахнете кухненските шкафове, ще работите в обратен ред от начина, по който са монтирани шкафовете. Първоначално не инсталирахте шкафовете? Уверете се, че вашата бормашина или електрическа отвертка е напълно заредена и следвайте стъпките по-долу.

1. Съберете консумативи за отстраняване на шкафове

Инструментите и материалите, от които ще се нуждаете, за да премахнете безопасно шкафовете от стената, включват:

  • Кози крак
  • Универсален нож
  • Стъргалка за боя
  • Чук
  • Бормашина или електрически винтоверт
  • Саблен трион (ако премахвате и плотове или имате обединени шкафове)
  • Работни ръкавици
  • Предпазни очила
  • Одеяла или подложки за мебели

Освен това, ако изхвърляте шкафовете си или планирате по-голям ремонт на кухнята, помислете дали да не наемете контейнер за боклук , за да се отървете от отпадъците си, без да се налага да чакате деня за събиране на едри отпадъци във вашия град.

2. Подгответе кухнята си

Преди да започнете да премахвате шкафове, изпълнете следните стъпки, за да подготвите кухнята си:

Изключете електричеството в кухнята от централната кутия. След като се уверите, че захранването е изключено, отстранете абсорбатора и всяко вградено осветление в шкафа. Отстранете уредите от плота и други разхлабени предмети, като кафемашината, поставка за ножове и тостера.

Покрийте вашите плотове и долни шкафове с подложки за мебели или одеяла, за да предотвратите драскотини и други повреди. Уверете се, че имате достатъчно място за работа. Преместете всички ненужни мебели, като маси, столове и бар столове.

Ако правите пълно преустройство или имате уреди, вградени във вашите шкафове, ще трябва да премахнете и тях. Отново, ако не сте сигурни как да направите това безопасно, свържете се с професионалист, за да изключите и премахнете тези уреди.

3. Подгответе кухненските си шкафове за премахване

Преди да премахнете кухненските си шкафове:

  • Изпразнете шкафовете си.

Проверете вашите шкафове за скрити електрически връзки и се уверете, че са изключени. Ако не сте сигурни, добра идея е да спрете захранването на кухнята си, за да сте в безопасност.

Отстранете вратите на шкафа. Използвайте вашата бормашина или електрически винтоверт, за да развиете пантите от шкафа, така че пантата да остане свързана с вратата.

Ако не се опитвате да използвате повторно или да дарите старите си шкафове, можете да ускорите процеса, като използвате кози крак, за да премахнете вратите, но ще искате да носите ръкавици и очила.

Отстранете рафтовете, ако е възможно.

Ако планирате да използвате повторно вашите шкафове, направете тези допълнителни стъпки, преди да преминете към премахването на шкафа: Съберете разхлабените винтове или панти от всеки шкаф в найлонов плик или контейнер. След като премахнете шкафовете от стените, прикрепете пликчето с дребните неща към шкафа, за да запазите материалите както трябва.

Ако планирате да ги инсталирате отново в същото пространство, маркирайте местоположението или номерирайте шкафовете, преди да ги премахнете. Това ще ви помогне да ги вървите в ред.

4. Отстранете уплътнителя и корниза

Преди да свалите шкафовете си от стената, отстранете всички декоративни външни елементи.

Уплътнение и боя : Използвайте нож, за да отрежете всякакъв уплътнител, запечатващ празнината между ръба на шкафа и стената или облицовката. Това помага за намаляване на щетите по стената и шкафовете при демонтиране. Използвайте същия процес, ако ръбовете на шкафа са боядисани към стената или един към друг.

Формоване и облицовка : Ако не запазвате облицовката, използвайте чук, за да забие лост под облицовката и я издърпайте настрани от шкафа. Бъдете особено внимателни, ако искате да запазите тези материали:

Плъзнете шпакловка близо до един от гвоздеите между тапицерията и шкафа и леко го разхлабете. Поставете лоста върху ножа за замазка и издърпайте облицовката по-далеч.

Ако облицовката изглежда, че е на път да се спука, използвайте втори шпакловъчен слой между лоста и облицовката. Преминете към следващия пирон и повторете. Продължете, докато корнизът или облицовката се разхлабят достатъчно, за да ги премахнете едно цяло.

5. Отделете шкафовете един от друг

Това е по-лесно, ако вашите шкафове са сглобяеми. Намерете винтовете, свързващи шкафовете на вътрешните странични панели. Използвайте вашата бормашина или отвертка, за да ги премахнете. Това ви позволява да премахвате горните кухненски шкафове един по един.

Ако вашите шкафове са по-стари и са изградени като едно цяло, това не важи. Ще имате нужда от помощници-хамали, за да премахнете мебелите заедно, ако планирате да използвате повторно кухненските си шкафове в гаража или другаде.

Ако хвърляте старите унифицирани шкафове, внимателно използвайте циркулярния си трион, за да направите разрези от предната страна на шкафовете към гърба, като разрежете модула на секции. Уверете се, че сте проверили за скрити кабели или водопроводни инсталации, преди да правите разрези . Носете и подходящо предпазно оборудване.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment