Как да опаковате вашето офис оборудване (електроника)

Дом и семейство

Разбира се, нашите съвети за опаковане на домашното офис оборудване ще включват и някои полезни съвети за това как да опаковате електрониката, в крайна сметка в офисът трябва да има всякакви електронни устройства: лаптопи, настолни компютри, монитори, принтери.

Всички устройства са скъпи, някои повече от други, разбира се, така че вашият приоритет е да се уверите, че всички те са добре защитени по време на преместването.

Стъпка 1. Дръжте всички жици и кабели организирани

Ще има кабели, влизащи и излизащи от всяко устройство, което означава, че ще има толкова много кабели, с които да се справите, когато опаковате домашния си офис и оборудването. Има основни неща, които трябва да направите, за да избегнете главоболия.

Направете снимки на това как е свързано всяко устройство – една снимка може да ви спести ценно време след преместване, когато трябва да свържете електрониката си още веднъж.

Използвайте номерирани етикети– за да разграничите различните кабели и дори да напишете бележки върху тези стикери, когато е необходимо.

Стъпка 2. Подгответе правилния тип кашони

Както споменахме по-рано, трябва да използвате, когато е възможно, оригиналните кутии за вашата електроника. Причината е лесна за отгатване – оригиналната кутия предлага оптималната защита за устройството, което е направено по поръчка, за да предпазва при транспортиране.

Стъпка 3. Архивирайте всички важни данни

Всичко може да се случи по време на преместване на дома, така че трябва да защитите всички изключително важни електронни работни файлове в случай на някаква транспортна повреда на вашия компютър.

Гарантирайте спокойствието си, като архивирате всички основни компютърни файлове на преносимо флаш устройство или външен твърд диск. За да направите нещата още по-безопасни, обмислете използването на онлайн услуга за архивиране като Google Drive, Dropbox или Microsoft Azure, за да копирате най-критичните си електронни данни.

Стъпка 4. Използвайте много подплата, когато опаковате електронното оборудване за домашен офис

Освен ако не сте успели да намерите оригиналните кутии на електронните устройства в офиса, ще трябва да използвате голям брой подложки, за да защитите скъпите си предмети от домашния офис в неоригиналните картонени кутии.

Поставете парчета вестници на дъното на всяка картонена кутия – този първоначален слой ще служи като защта. Поставете картонени парчета върху екрани на монитори или други много чувствителни части от вашето офис оборудване.

Първо увийте всяко електронно устройство в мека опаковъчна хартия, след което използвайте листове бабъл, като последен слой. Не позволявайте на бабъл фолиото да докосва директно компютърните екрани.

Използвайте своята чанта за лаптоп, за да пренесете вашия лаптоп безопасно в новия дом. Не забравяйте да опаковате и AC адаптера.

Стъпка 5. Етикетирайте всички кутии с оборудване за домашен офис

Отново, правилното етикетиране на вашите кутии ще ви спести ценно време след преместването, така че просто го направете.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment