Как да използвате Roadschooling по време на преместване

Преместването на жилище може да бъде предизвикателство само по себе си, но когато едно семейство също е ангажирано с домашно обучение, предизвикателствата наистина могат да започнат да се усложняват.

Ето защо обучението по пътя е чудесен начин да държите детето си без да шава по време на преместването, особено ако това ще отнеме известно време. Но какво точно е пътното обучение и как да се уверите, че детето ви ще е с интерес за учене на преместването? По-долу са описани методи и трикове, за да се уверите, че едно преместване не е голямо прекъсване на ученето на вашето дете.


Какво е Roadschooling? 

Roadschooling е форма на домашно обучение, но „класната стая“ е мобилна, докато учебната програма често включва уроци с опит, свързани с пътуване, география, история, природа и където и да пътувате . Това е чудесен инструмент за използване, ако вие и вашето семейство трябва да пътувате много по работа, по време на продължително пътуване или за премествания на дълги разстояния .

„… не трябва да се колебаете да опростите, коригирате или откажете части от обичайната си учебна програма . Децата в традиционните училища правят почивки за големи събития като премествания… винаги можете да направите план за наваксване, след като се установите. “

Ако провеждате традиционно домашно обучение и планирате да включите само някои аспекти на обучението на непълно работно време, най-вероятно можете да се придържате към правилата и разпоредбите, определени от вашата държава.

Но ако планирате да обучавате на пълен работен ден, може да сте в състояние да зададете „домашна база“ с по-малко ограничителни правила.

Как да се обучавате по време на придвижване

Една от най-вероятните причини, поради които може да искате да опитате пътно обучение, е, ако ви предстои преместване на дома.

Ето стъпките, които трябва да предприемете, които ще помогнат на вас и вашето дете да сте в крак с учебната си програма с помощта на пътно обучение:

Картирайте всички основни обучителни места по маршрута си: музеи, изследователски центрове, национални паркове и исторически места са страхотни образователни възможности.

Използвайте дигитални ресурси : Когато мястото е оскъдно – като в кола, придвижващ се бус или стая, пълна с опаковани кашони, таблетът е много удобен инструмент за преподаване. Има много безплатни образователни приложения, уебсайтове и видеоклипове в магазина за приложения, които ще помогнат на детето ви с математика, четене или изучаване на друг език.

Ако вече използвате много цифрови ресурси в плановете си за уроци, можете да разчитате на тях повече по време на преместването си. Ако не, проучете какво е налично и подходящо за вашето дете.

Попитайте ги от какво се вълнуват : Включването на децата ви в планирането на преместването и пътуването е добър начин да гарантирате, че важни умения (особено математика) могат да бъдат приложени към нещо, на което ще обърнат внимание.

Развийте гъвкавостта си : Не трябва да се колебаете да опростите, коригирате или откажете части от обичайната си учебна програма. Децата в традиционните училища правят почивки за големи събития като премествания през цялото лято и винаги можете да направите план за наваксване, след като се установите.

Проучете новата си общност, преди да стигнете до там: Освен ако не пътувате вечно, трябва да пристигнете някъде в крайна сметка, нали? Това  означава да изоставите доверена общност от колеги домашни ученици и да започнете от нулата в непозната територия.

Проучете вашата дестинация за местни кооперации, библиотеки, музеи и извънкласни програми . Наличието на няколко връзки и ресурси в новия ви дом означава, че вие ​​и вашето дете можете да се върнете към нормалната учебна програма много по-лесно.

Пренасяне и транспортиране на багаж в следващия квартал е едно нещо. Но ако се премествате в друга Държава, има допълнителни стъпки, които трябва да предприемете, за да се подготвите.

Проучете законите на новата държава

Отново, всека има своите собствени набор от закони за домашно обучение. Така че запознайте се с тези закони и се уверете, че вашата учебна програма и график ги спазват. Възможно е да има по-строги разпоредби, което е важно да знаете предварително.

Може да има и ключови крайни срокове за подаване на документи, които не искате да пропуснете. Страхотен ресурс е уебсайтът на Асоциацията за правна защита на домашните училища (HSLDA), който предоставя актуална информация за законите за домашно обучение по държави.

Подгответе записи и документация

Говорейки за документация, важно е да поддържате подробен регистър на дейностите за домашно обучение на вашето дете, учебната програма, оценките и всяка друга подходяща документация. Тези записи могат да бъдат полезни при прехода, особено ако трябва да демонстрирате образователния напредък на детето си или ако решите да запишете детето си в държавно или частно училище по-късно.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment