Най-добрите неща за вършене на остров Ломбок – чудесната алтернатива на Бали

Когато лятото идва, трябва да напълним ума си с няколко страхотни дестинации и Бали трябва да бъде един от тях. Този небесен остров е бил един от най-популярните туристически горещи точки по света. Може лесно да се изброят най-добрите неща за Бали, но едно нещо със сигурност остава неизвестно за повечето туристи и то е, че този индонезийски остров е много пренаселен в лятната ваканция. Ако искате да търси по-голяма алтернатива на този красив остров, тогава трябва да посетите Ломбок. Това е най-малко известната част от остров Бали, която предлага цялостни услуги за свободното време и множество туристически горещи точки за всеки, който идва. За да извлечете максимума от вашето посещение в Ломбок, най-добре е да сте осведомени за топ 5 неща, които да направите в Ломбок.

  • Ломбок, остров в Индонезия

През цялата година, средната температура на острова е 29 ° C до 34 ° C. Това означава топлото време е идеално време за почивката. Подобно на Бали, пиковия сезон за посещение на Ломбок започва от юни до юли и декември. Още по-интересното е, че е позволено да посети този красива остров по всяко време, когато искате. Тук са най-добрите неща, които може да направите в Ломбок, за да бъде почивката ви по-забавна и приятна.

  • Посещение на Комодо остров

Посещение на Ломбок трябва да се разглежда като една чудесна възможност да видите и гигантските Комодо дракони. Има редица на половин ден туристически маршрут, която ще ви отведе от Ломбок и Национален парк Комодо. Той разполага с 2500 Комодо дракони в острова и всеки турист може да осъществи контакт с тях лично.

  • Къпането в Джерук Манис Уетърфул

Този водопад е красиво разположен в източен Ломбок. Не само, че водопада е богат и магнетичен с вида си, но и носи ползи за здравето. Къпането във водопада може да изцери много видове заболявания. Процесът на къпане също може да подобри състоянието на косата, и дори да излекува плешивост. Ако нямате суеверен аспект, за да отидете на този красив водопад, не трябва да се колебае да разгледате спираща дъха 600 метра вода, които падат и създават зашеметяваща гледка.

  • Плажа Кута на Ломбок

Ломбок има плаж наречен Кута. Ако сте попаднали до южното крайбрежие на острова, ще откриете един плаж, който е сравним с плажа Кута в Бали. Той е само на 90 минути път с кола от Сенгиги. Местните хора са много приятелски настроени, а там се намира и плажа Кута.

  • Пазаруване в „Bertais Market“

Този отворен пазар на въздуха ще бъде най-доброто място, което пресъздава красивата култура на Бали. Можете да се насладите на истинската култура на Ломбок, да се срещнете с местните хора, които са приятелски настроени и да видите много от техните обичаи.

Ако сте приключенска натура не се колебайте да прекарате няколко незабравими дни в Ломбок. Това ще са едни от топ неща за вършене на това място.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment