„За“ и „Против“ почивки на море в Гърция

На море в Гърция Отдих и туризъм

Когато дойде лято, всички търсят най-добрите оферти за почивки на море. Започват големите размисли къде да отседнем, как ще пътуваме, на хотел или на къмпинг, колко време да почиваме, ще ни стигнат ли финансите, колко багаж да вземем и т.н. Но най-важния въпрос си остава къде да отидем на море.

„Почивки на море в България срещу почивки на море в Гърция“ – това е най-често възникващият казус при избора на място за почивка на море през лятото.

Турция също е доста желана дестинация, но все пак класацията се води от екзотичната ни европейска съседка Гърция.
Гърция привлича туристите главно с уникалния си топъл климат, удивително море и плажове, в комбинация с много древна история и забележителности, които могат да се посетят. Освен това цените на предложенията за почивки на море в Гърция са изключително изгодни, отстъпките са големи, а предлаганите условия и услуги на хотелите са от най-високо качество.
Въпреки това много хора избират за летните си почивки българските курорти.

Какви са предимствата и недостатъците на Гърция? И какви са те за българското Черноморие?

„За“ море в Гърция

Красивите и очарователни плажове на гръцките курорти неминуемо привличат туристите към бутона за резервации. Плажните ивици са обширни, с кристално чист пясък, а морето е бистро, дъното равно, цветът на морето е тюркоазено син.
Повечето туристи знаят, че достъпът до гръцките плажовете е свободен. Ползването на чадъри също. Кухнята във всички хотели и заведения е много добра и на достъпни цени. Гърция и курортите й са известни с атрактивния си и вълнуващ нощен живот, таверните, гръцката музика, узото и танците.

Друго голямо предимство туристите от България да избират почивки на море в Гърция е близкото разстояние. Кавала, Халкидики, Лептокария са само на 300-400 км от София и 200 км от Пловдив.
Качеството на услугите в хотелите и условията в тях са често пъти доста по–добри от тези у нас, а цените са същите или по-ниски.

„Против“ почивка в Гърция

Топлият климат в Гърция през лятото означава „горещ“, дори „твърде горещ“. Температурите там в летните месеци са доста високи, което пречи на туристите да плажуват по-дълго през деня. Приятните часове за излизане навън са сутрин по-рано и вечер късно. Ако искате да прекарате приятно почивката си в Гърция с повече време през деня навън, по-добре изберете месеците до месец юли и след август. Юни и септември е идеалното време за отсядане в гръцките курорти според сайта Onfire.bg, където може да видите най-добрите оферти за почивка в Гърция.

Друг недостатък да си в Гърция на почивка е, че все пак не се говори на родния ни език. А и малко от гърците говорят английски език.

През лятото в Гърция курортите са пренаселени и често пъти се оказва неспокойно място за почивка.
Все пак ако съчетаете почивка в Гърция рано през лятото или в края на сезона с екскурзия и посещение на някои от уникалните й забележителности, това би бил най-добрият избор.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment