Идеи, които да ви докарат повече кликове от Google AdWords

За ефективна реклама в Гугъл при резултатите от търсене, е препоръчително да се прилагат същите принципи на копирайтинга като при по-обширните мейлове за продажба.

Вашата Реклама в Гугъл AdWords обаче e лимитирана до 25 символа в заглавието, 70 в описанието и 35 за url адреса.  С подобно ограничение няма как да можете да ползвате всички идеи, които ще споделя по-долу в една и съща реклама.

Препоръчвам ви да си създадете десетина реклами с различни подходи и да измерите тяхната ефективност като с времето ги подобрявате намалявайки техния брой.

реклама в гугъл

При рекламата в резултатите от търсене в Google няма място за да се правим на интересни. Трябва да сме конкретни и ясни за да постигнем нужния ефект. Споделените по-долу идеи са тествани и работещи при постигнете повече кликове. Остава да изберете само, кои от тях ще са полезни за вашите цели и да ги доразвиете спрямо целите си.

Ползвайте специфични цифри.
Това работи при всеки вид копирайт. Не ползвайте кръгли числа. Вместо 90 напишете 94, вместо 9 – 9.32. В двата случая цифрите изглеждат по-конкретни и привличат повече внимание и доверие. Маркетингови експерти препоръчват закръглените цифри само при по-скъпи и луксозни стоки.

Ползвайте разрешени от AdWords символи като %, ®
На сухарско място като резултатите от търсене в google подобни неща правят разлика. Някои ползват и букви с ударения например.

Добавете Call to Action текст.
Ако искате някой да предприеме определено действие – кажете му го за да се настрои подсъзнателно преди да посети сайта ви. Call to Action текстът умее да провокира към действие. Аз лично препоръчвам да започвате описанието или втория ред с него, защото добавяйки го в самия край е по-скоро техника предназначено за чужбина неправилно ползвана и у нас.

Включете ползата.
В резултати, в които повечето фирми информират за своята услуга, изпъкнете пред тях като споделите ползата от нея. В крайна сметка се намирате в резултати след търсене на определено словосъчетание, а не в директория със сайтове.

Добавете телефон и адрес.
Google позволява local business разширения в своите реклами. По този начин освен позволените символи ще се сдобиете с възможност за добавяне на повече информация, от която в някои случаи можете да извлечете полза. Освен адрес и телефон, можете да добавяте и линкове към други услуги.

Разкажете история.
Когато ползвате за описание начало на история, четящите посланието първосигнално ще искат да научат нейното продължение (ако е интересна). “Научете как човекът Х постигна Х ефект…”

Премахнете риска
Това е стандартен принцип в копирайтинга. Ако премахнете риска ще увеличите ползите. Можете да го направите като изложите гаранция, безплатна проба и възможност за връщане при неудовлетвореност.

Безплатна доставка. Прави впечатление, че изключително малко онлайн магазини в България се решават на тази стъпка. Ако можете – увеличете цената си с няколко лева и изтъкнете, че доставяте безплатно за цялата страна. Със сигурност безплатното е по-привлекателно за вашия рекламен текст.

Задайте въпрос. От това няма измъкване. Със задаването на въпроса, мозъкът автоматично отговаря. Пример – “имате ли нужда да отслабнете?”

Включете пример с клиент.
Един от начините, чрез които взимаме решения и просто да избираме да правим това, което другите вече правят. Колкото повече хора го правят и колкото по-убедителни са те, толкова по-добре.

Лимитирана оферта.
Стандартна техника, но рядко ползвана в AdWords. Хората често биха предприели нужното действие, когато знаят, че офертата е временна. Ако има нещо което да ги притесни, че няма да могат да се сдобият с продукта ви е по-вероятно да го закупят скоро. 

Системата за реклама в Google AdWords ви дава възможност за прилагане на различни стратегии. Най-доброто решение е да инвестирате някой лев повече за да тествате ефекта от различни рекламни текстове, защото в крайна сметка при наличието на повече конкуренция самият алгоритъм на Google прави така, че ако рекламата ви има ниска честота на кликове (CTR) тя да бъдете възприета като ненадеждна и безинтересна за техните потребители. По този начин, освен че ще ви се наложи да плащате повече, ще излизате и по-долу в резултатите от фирми плащащи по-малко. Един ефективно написан и статистически тестван текст за вашата реклама не само ще ви докарва повече кликове, но и ще ги направи по-изгодни за вашия бизнес и позициониране.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment