Как можем да сме сигурни в качеството на компютър втора ръка, който желаем да закупим?

Покупката на разнообразни стоки втора употреба, особено в сегмента компютърна техника, бележи изключителен интерес в последните няколко години. Въпреки широкото предлагане на компютърна техника втора употреба, важно е да отбележим, че не всички настолни компютри втора ръка, предлагани в мрежата или офлайн, ще отговорят на търсенето ви за качество и надеждност. Нека обобщим няколко съвета за това как можем да бъдем сигурни в качеството на купувания компютър втора употреба.

Онлайн присъствие и физически обекти на търговеца

Сайтът на търговеца говори много за това какво може да ви предложи той. Добрият доставчик на употребявана компютърна техника има качествено интернет присъствие. То се изразява в комбинацията между визия, навигация, информация за контакт, адреси на физически обекти и подробна информация за параметрите на предлаганата техника.

За да направите качествена покупка на компютър втора ръка, от първостепенно значение е да се доверите на утвърден търговец, специализиран в тази област. PCLife е отличен пример по отношение на онлайн присъствие и наличие на физически склад, от който могат да бъдат закупени маркови модели употребявани компютри. Освен това, всички предложения на фирмата преминават през щателна проверка, реновират се, ако е необходимо и едва тогава стават част от продуктовия асортимент на търговеца.

Предлаганият асортимент

В борбата с конкуренцията продуктовият асортимент на търговеца се превръща в основното му оръжие. Търговци като PCLife например залагат на модели компютри втора ръка, подходящи както за игра, така и за работа или ежедневно използване за сърфиране в интернет. В каталога на фирмата присъстват марки като Dell, HP, Lenovo, Fujitsu, Toshiba, Sony и много други – имена, които са добре познати в световен мащаб.

Това, че фирмите предоставят подробна информация за състоянието на предлаганите от тях компютри или друг тип устройства втора ръка, говори много за тяхната честност към купувчите. Сериозният търговец на настолни компютри втора ръка планира доставките си предварително. В случай че попаднете на фирма, която обявява какви доставки очаква за предстоящо зареждане, можете да сте сигурни, че става въпрос за сериозен търговец, чиято дейност е добре планирана и надеждна.

Гаранцията на продуктите

Законът не предвижда наличието на задължителна гаранция за предлаганите продукти от магазини за компютърна техника втора употреба. Наличието на такава за употребявани продукти обаче, която е решение само и единствено на търговеца, преди всичко е гарант за качество на предлаганите продукти.

Магазинът на PCLife дава гаранция за всяка от стоките в своя продуктов каталог, включващ лаптопи, компютри и периферия. Дори и при наличие на проблем с употребяваната техника, тя може да бъде върната на търговеца, без това да ви струва абсолютно нищо. Ако проблемът не може да бъде отстранен (това е малко вероятно, тъй като всички компютри и периферия се тестват, преди да бъдат продадени), търговецът ви връща парите.

Не на последно място, търговците, уверени в качеството на предлаганата от тях употребявана техника, изпращат желания от вас компютър с опция за преглед и тест преди плащане. Това, наред с репутацията на търговеца, е още един показател за надеждността на купувания от вас компютър втора употреба.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment