Пълна информация за всички официални почивни дни, празници, имени дни и църковен календар

pochivni-dni Блогове

Налагало ли ви се е да търсите кои са официалните празници, почивни дни или имени дни, за да ви дойде идея за пускане на отпуск?

Разбира се, че отговорът е “ДА”! Всеки знае, че трети март (03.03.) и двадесет и четвърти май (24.05.) са празници и официални почивни дни в република България. Но знаете ли кой ден се падат от седмицата?

В нашата родина България има девет официални празника, на които се почива, а дните които държавата ни отпуска като неработни са петнаддесет (15). Важно е да се съобрази, че понякога те се падат през уикенда – събота или неделя и не можем да се възползваме от тях през седмицата.

Ето кои са тези дни:
1 януари 2020 – Нова година
3 март – Ден на Освобождението на България от османско робство
19 април 2020 – Великден – християнската религия отбелязва Възкресение Христово
1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност
6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия
24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост
6 септември – Съединението на България
22 септември – Ден на независимостта на България
24, 25, 26 декември – Коледа
На тези дати официално НЕ се работи.

Осве официалните празници в българия се празнуват имени дни и празниците според църковния календар.
Имените дни в България са по около 10 (десет) на месец. Те не са официални почивни дни, но е добра идея да си вземем отпуск и да празнуваме с приятели няколко дни на отдалечено кътче и нашата родина България.
Църковните празници в нашата страна са 365. А през високосната година стават 366. Всеки ден се почитат различни свети мъченици, патриарси, митрополити и други хора, чието име се е запечатало в историята с техните дела.

Почивни дни е вашият онлайн календар, където можете да откриете всички празници, официални почивни дни, имени дни и да разгледате пълния църковен календар. Освен това, лесната навигация и прегледния календар ще ви помогне с идеи за отпуски. Абсолютно всеки ден от годината е оформен като отделна страница, в която ще можете да откриете, дали има официален национален празник, кои хора празнуват имен ден и църковен календар. Отделно в страницата на всеки месец в табличен вид е побрана информацията за целия месец. В сайта ни ще намерите и пълна информация за всички официални празници под формата на интересни статии.
Към днешна дата ще откриете календар за 2020 година, но много скоро ще изкараме актуален календар за 2021, 2022 и 2023 година.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment