Говеждо месо Ангус – новият златен стандарт при месата

Каква е разликата между говеждо месо Ангус и обикновеното телешко месо? Защо да изберем говеждо месо Ангус? С какво се отличава това месо от другите? Защо да платим повече за него? Това са все въпроси, които всеки един потребител си е задава винаги когато за първи път чуе за месото Ангус.

За да можем да дадем най-точен отговор с какво Ангус е по-добро от телешкото месо ще направим кратка съпоставка между тях.

Говеждо месо Ангус vs. Телешко месо

Говеда АнгусВсъщност нека започнем с това, че Ангус е една от породите говеда, от които се произвежда висококачествено говеждо месо. То се отличава от останалите по своите вкусови качества и текстура.

Преди векове е нямало особено голяма разлика между млекодайните животни и говедата. Кравите са били използвани за добив на мляко, а биковете за разплод и обработка на почвата, но накрая всички биват изяждани като говеждо месо. В действителност някои породи произвежда повече количество мляко, при други млякото е с по-високо съдържание на масленост, а при трети качеството на месото е в пъти по-добро.

Породата Ангус е именно от последните. Това е порода, която се отглежда заради изключително висококачественото и вкусно месо. Породата датира от 18 век, като пръв започва да я отглежда и развъжда Хю Уотсън. Специфичното при говедата Ангус е, че са едри и мускулести. Отличителен белег при тях е липсата на рога. Животните растат бързо, развивайки мускулна маса, която се разпределя равномерно и е добре мраморирана. Това означава, че месото има значително количество вътрешно мускулна мазнина. Именно превъзходното мрамориране прави говеждото месо Ангус толкова крехко, сочно и изключително вкусно. И отново това е причината все повече хора да го предпочитат и да поръчват доставка на говеждо месо в София и страната.

Струва ли си по-високата цена спрямо тази на обикновеното телешко месо?Говеждо месо АнгусОтговорът тук е по-скоро субективен, но ако искате да консумирате висококачествено говеждо месо, съдържащо омега-3 ненаситени мастни киселини, цинк, желязо и витамин В12, тогава вашия избор е ясен и няма да сгрешите. Още с първата хапка ще се насладите на уникалните вкусови качества на месото, което буквално се топи в устата. Хората, които веднъж са го опитали продължават отново и отново да си поръчват доставка на говеждо месо в София и страната.

Рецепти за приготвяне на говеждо месо Ангус

Няма кой знае каква голяма философия при приготвянето на говеждо месо Ангус. Все пак е важно първо да се сдобиете с висококачествено филе или пържоли от Ангус, като за целта можете да си поръчате доставка на говеждо месо в София и страната от доказан производител като Ангус месно говедовъдство България.

След като разполагате с месото ето и няколко насоки при готвенето му.

Печено на скара: Оставете дървените въглища да се разгорят. Поставете скарата да се загрява и когато станат на жар поставете месото върху нея. Наглеждайте месото докато го приготвяте. Не забравяйте, че филето без кост се изпича по-бързо, отколкото месото с кост.

Как да разберете кога е готово?

Натиснете леко с лъжица или дръжката на вилицата, за да проверите състоянието на месото. Готово месо ще бъде крехко, но по-твърдо при натиск. НИКОГА не използвайте вилица, за да проверите състоянието на месото! Когато говеждото месо се пробие по време на готвене, ароматните му сокове ще се загубят. Използвайте здрави щипки, за да обърнете месото или да го отстраните от скарата.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment