Десет тайни за по-евтино автокаско

Сигурно е много силно да се каже тайни, но това са факти за автокаското, които не са общоизвестни. Колкото повече знаете за същността на тази застраховка, толкова по-добра оферта можете да намерите за себе си. Единственото, което трябва да направите, е да следвате няколко прости правила и по този начин ще можете да си спестите пари от автокаското.

 

Поискайте оферта и кандидатствайте онлайн

Покритието на вашата автокаско застраховка може да важи за всички повреди, които могат да възникнат по колата ви, но застрахователните премии са съвсем различна история. Покритието на една застрахователна компания може да е по-високо с хиляди левове от това на друга. Интернет е невероятен инструмент, чрез който можете да потърсите за автокаско от застрахователните компании. Единственият начин да се уверите, че получавате най-добрата полица и премии за парите, които плащате, е да сравнявате всички оферти. Така ще можете да се спрете на застраховката автокаско, която е оптимална за вашите нужди и пари.

 

Уверете се, че всичките ви коли са на една и съща полица

В днешно време повечето семейства вече имат повече от един автомобил. Това естествено налага нуждата за две застраховки автокаско. Много по-добра идея е вашите коли да са обект на един и същ договор за автокаско. Това ще ви спести освен време и доста пари. Повечето застрахователни компании предлагат намаление на цената на автокаско при застраховане на повече от един автомобил. Този ход може да ви спести наистина много пари.

 

Застраховайте автомобила и дома си в една и съща компания

Това е другият начин да получите отстъпка за своето автокаско. В този случай,застрахователните компании са склонни да застраховат колата, дома ви и да направят застраховка на някой ваш бизнес имот.

 

Увеличете размера на самоучастието си

Казано съвсем просто колкото е по-голям размерът на самоучастието ви във вашата застраховка автокаско, толкова по-ниски премии ще плащате. Автокаското има за цел да покрие бъдещи щети, които вие няма да имате възможност да платите сами. Ако можете да си позволите 1000 лева за ремонт на автомобила си, то покачете самоучастието за вашето автокаско на тази сума. Това ще намали размера на премиите, които ще се наложи да заплатите.

 

Шофирайте внимателно

Вашето досие като шофьор има най-голямо значение за определяне на цената на вашата застраховка автокаско. Актовете, които са ви написани, остават в шофьорското ви досие до три години. Два пъти повече се пазят записите за инциденти. С лошо шофьорско досие ще се наложи да плащате скъпо автокаско в продължение на години.

 

Изберете кола, която представлява нисък риск

Застрахователните ставки на вашето автокаско се определят и от досието на вашата кола – нейните технически параметри, дали е била в инциденти и др. Най-вероятно е, ако колата е била крадена или е била в инцидент, да се наложи да плащате по-големи вноски по вашето автокаско. Преди да си купите кола направете онлайн проучване. Вижте какви са офертите за автокаско, които се предлагат за вашата мечтана кола.

 

Шофирайте по-малко

Логиката на застрахователните компании е следната – колкото повече сте на път, толкова по-голяма е възможността да попаднете в инцидент. Няма нужда да се казва, че това ще увеличи цената на вашето автокаско.

Намерете най-подходящата за вас застраховка на ezastrahovane.bg

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment