5 вдъхновяващи книги, които ще ни „сгреят” през студените зимни дни

Навън е мрачно и студено и може би се кани да вали. Ако търсиш малко топлина и светлина, попаднал си на правилното място. Ще ти споделя моя личен опит. Винаги, когато се чувствам зле или имам усещането, че нещо не е както трябва, се отдавам на любимото си занимание – лов на книги. Имам си и любима онлайн книжарница. Само да вметна, че zagadkata.eu може да намериш страхотни книги  с постоянни и регулярни намаления.

      Но нека да се върна към темата на днешната публикация – кои книги да прочетем през зимните дни.

  1. „Синът на майстора на маски на Алисън Ричман. Един истински сблъсък между синовния дълг на Кийоки да продължи бащиния занаят – изработване на маски за театър с традиционни техники, характерни за японското изобразително изкуство и желанието му да рисува по Парижките страндарти като импресионист. Той повече от всичко иска да бъде себе си и да разчупи стереотипите в Япония. Самата авторка е художничка и книгата е създадена от нейното посещения в Япония. Силно е вдъхновена от маските за театър Но, в резултат се ражда романа, който се чете на един дъх.
  • „Храмът на хилядата лица” на Джон Шорс. Една приключенска сага за любов, предателство и оцеляване. История, подобна на Индиана Джоунс, но с тази  разлика, че мястото, където се развива действието е доста екзотично –   Кхмерската империя, а главния герой е принцът на империята, който заедно с красивата си съпруга се бори срещу жестокия Индраварман – зъл и властен завоевател, който смазва всякакво неподчиние със сила. С интриги, любов и предателство ще се потопим в непознатата култура на Изтока и ще изживеем един многообещаващ сюжет.
  •  „Светът на Нала”  на Дийн Никълсън.  Когато главната геройня е … котка, започват да се случват редико трагико-комични ситуации. Тя е верния спътник на своя стопанин, който мечтае да обиколи света. Едно невероятно пътешествие с колело и котка. Те ще преминат през Курилските острови и Патагония, Австралия, Ирландия, Черна гора и Босна, защото обичат авантюрите. А, авантюри няма да липсват, както и нови хоризонти.
  • „Хиляда луни” на Себастиан Бари. Една трогателна история за младата индианка Уинона , останала като много малка сираче. Осиновена е от двама бивши американски войници. Животът е спокоен, получава любов и грижи, добро образование, хубава работа, докато…не се случва нещо, което ще извади девойката от релсите на спокойствието. Ще трябва да загърби миналото, за да се справи с насстоящето.
  • „Дневникът на прелюбодейката”. На Кърт Левиант. Книга за изпепеляваща страст, бурна любов и едно много грешно минало, което предопределя настоящето.  Двама приятели „поделят” една и съща жена. Гуидо е женен и има син с умствени отклонения. А, Чарли е психолог, на който не му върви в любовта. Двамата са привлечени от Авива – вдъхновяваща учителка по виолончело. За Гуидо, тя е разнообразие от скучния му брак, а за Чарли е жената на мечтите  Но, се оказва, че освен жената, която винаги е търсил, Авива е и пациент със сериозни психически проблеми.А, какво ще стане като тя разбере, че двамата мъже се познават?          
Директория за статии Blogomania.org
Add a comment