Хотел Еделвайс в Бузлуджа – модерен и уютен, предлагащ спокойствие и комфорт

На връх Бузлуджа в чест на 90-та годишнина от проведения таен конгрес, на който е била създадена комунистическата партия на 21.08.1981 година е открит най-големият идеологически паметник на балканите. Архитектурният проект на Дом-паметника е дело на академик арх. Георги Стоилов. В изработката на мозайките и оформлението, дърворезбите и виражите на най-модерният за времето си архитектурен шедьовър, вземат участие най-видните художници и скулптори на България по това време.

От южната страна на връх Бузлуджа, скътан в пазвата на широколистна вековна гора, далече от шума и суматохата на населените места е разположен бившият Почивен дом на държавното ръководство и културен елит на Народна Република България от края на ХХ в. Украсен с орнаменти и дърворезби дело на най-големите майстори на 80 те години на ХХ в. в България.

Хотел Еделвайс в Бузлуджа

Днес шедьовърът на архитектурата от 80-те години на миналия век е превърнат в модерен, уютен, предлагащ спокойствие и тишина СПА хотел „Еделвайс“.
Тук ще може да разгледате президентския апартамент на Първия глава на Народна Република България, изцяло обновен и въпреки това запазил спомените за отминалото време. Ще се запознаете с историята на Дом-паметник“ Бузлуджа“, чрез фотографии изложени в зала-музей. Ще може да видите емблематичните дърворезби на проф. Антон Дончев най-видният художник-дърворезбар у нас.

Залата с витражите на бившия почивен дом днес е превърната в изискана винарна, която ще ви пренесе в далечната 1980 година и ще донесе усещането за живота на бохемите от културния елит през този период. В нея ще може да опитате изискани вина от специална авторска селекция , произведени през последните 10 год. В България.

Хотел Еделвайс в Бузлуджа разполага с дванадесет двойни стаи и шест апартамента, от които един VIP, един бизнес апартамент и четири апартамента предназначени за семейства. Всяка то стаите разполага със самостоятелен санитарен възел, баня с душ кабина, безжичен интернет, цифрова телевизия, разтегателен диван предлагащ възможност за настаняване на възрастен или малко дете. От терасите се разкрива невероятна гледка към зелената и спокойна гора и парка на хотела. За комфорта на своите гости хотел Еделвайс предлага и напълно безплатни СПА процедури, джакузи, сауна, парна баня.

Ако желаете да проведете тук вашите бизнес срещи и семинари, хотела в Бузлуджа ще ви предложи своята Конферентна зала с капацитет от 40 места, която е оборудвана с модерна LED мултимедия. Ресторантът разполага с 60 места, а терасата с изгледа към спокойната зелена гора е с 20 места.

За най-малките гости на хотел Еделвайс е на разположение е специално оборудвана детска стая пълна с играчки с изход към зелена поляна и паркът на хотела.
Паркингът е съобразен с капацитета на хотела, така че това е още едно нещо, за което не бива да се притеснявате отсядайки в този хотел.

Посещавайки хотел Еделвайс в Бузлуджа вие се потапяте в спокойствие и уют и се наслаждавате на комфорт и тишина. Направете още сега своята резервация на http://hoteledelweiss.bg/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment