Креативен покрив за къщата на мечтите ни

Когато човек се приближава към една къща, първото, което вижда, е нейният покрив. Затова през вековете всеки, който е започвал строеж, е обръщал голямо внимание на покрива. Така са се получили впечатляващите кули, извивки и странни конструкции, които карат туристите да снимат постоянно със своите фотоапарати. В днешно време също се отделя подобаващо внимание на покривите. Най-впечатляващите са и най-трудни за проектиране и изграждане. Ремонт на покриви с много извити и пресечени повърхности е сложен и опасен, затова още при изграждането се влагат здрави материали, които да издържат много години. И все пак, идва момент, в който атмосферните условия и времето си казват думата и покривът изпитва нуждата от ремонт.

Съвременните разкошни имения и къщи имат покриви, които залагат не на часовникови кули, а на съвсем други неща. Покривите се проектират като пространства, които могат да се ползват – на тях се разполагат тераси, разкриващи красиви панорами, а понякога се вграждат джакузита и мини басейни. Всичко това не променя функцията, която трябва да има покрива, а именно да пази къщата от природните стихии. Раздвижените покриви, колкото и да са красиви и функционални, в някой момент поддават и протичат. В такъв случай, специалистите по ремонт на покриви трябва не само да поправят повредата, но и да не личат следи от тяхната дейност. След ремонта покривът трябва да е същият, какъвто е бил преди това, без кръпки и грозно отличаващи се петна.

В последните години много хора си направиха къщи високо в планината, за да си почиват далеч от шума на оживените курорти. Тези къщи се правят с така наречените „алпийски“ покриви, по които не се задържа сняг. Снегът е тежък и мокър, затова неговото застояване по покрива не е желателно. Той може да повреди и най-здравия покрив, независимо от материалите, от които е изграден, особено ако снеговалежът е обилен. Покриви на къщи в райони, в които вали често мокър сняг, разчитат не само на алпийския способ на изграждане – остри и силно наклонени, но и се покриват с материали, които не задържат сняг. Ремонт на покриви, изградени по подобен начин е рисково начинание заради големия наклон и хлъзгавото покритие. Майсторите работят със специализирано оборудване за сигурно обезопасяване на здравето и живота си, с които достигат всеки сантиметър от покрива.

Някои покриви в последните години са със слънчеви панели. Това е тежест, която допълнително натоварва покрива. Ако монтирането на панелите за алтернативна енергия е проектирано още при изграждане на покрива, то допълнителната тежест е предвидена. В повечето случаи обаче стопаните на къщата вземат такова решение допълнително. След монтажа на слънчевите колектори, често остават скрити поражения по покривната конструкция, които се проявяват още през първата зима. Ремонт на покриви с допълнителни съоръжения отгоре затруднява много ремонтните бригади, заради необходимостта да пазят крехките слънчеви панели от повреда, като в същото време трябва да си свършат добре работата.  Затова, при нужда от ремонт, обърнете се към специалисти с добра репутация, които да свършат качествена работа с добри материали, които ще издържат дълго и ще гарантират дълъг и безпроблемен живот на вашия покрив.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment