Защо се нуждаете от хостинг?

February 7, 2014 | Автор: | Публикувано в Интернет

Ако поддържате блог през 2014, се нуждаете от хостинг. Не от страхотно лого или дизайн – преди всичко имате нужда от надежден доставчик на тази услуга. Естествено, че ви трябва добро присъствие в социалните мрежи, както и вълнуващо съдържание, но ако пренебрегнете хостинга си, всичко това няма да има никакво значение.

Кои професионалисти имат нужда от хостинг?
1. Предприемачи – имате нужда, в случай, че представяте нов продукт или услуга. Хостингът е жизнено важен за вашия блог или бизнес сайт.
2. Ръководители на проекти или Project managers – това са хора, които управляват големи бюджети и за тях обикновено е задължителен.
3. Писатели на свободна практика – когато си направите портфолио онлайн, трябва да сте сигурни, че неговото домакинство е подсигурено.
4. Блогъри – голяма част от блогърите избират безплатен пакет, защото това им се струва най-доброто предложение на пазара. Тази заблуда често идва от недостатъчна информираност за видовете услуги.

Ясно е, че блогърите са тези, които могат да спечелят най-много от евтините пакети. Освен това да имате собствен хостинг е много важна част от самия процес на създаване на блога.

Интересна история
През 2011 година имаше автор на блог, който беше намерил много добра ниша. Той пишеше ревюта за продукти за домашни кучета в Ню Йорк. Колкото и смешно да ви се струва, това е солидно пространство за развитие на блог.
Темата на блога му със сигурност е добра, но това не можеше да се твърди за неговото подсигуряване. Той не е осигурил добра платформа за блога си. Като резултат от това отношение той е имал нещастието да бъде наказан, заради произволен спам. Компанията, на която се беше доверил да доставя хостинга на блога му, не реагира бързо на проблема му. Неговият сайт имаше проблеми в продължение на 4 месеца и беше изгубил всичките си големи и редовни клиенти.
Посланието от тази история е съвсем ясно. Услугата, за която говорим, е равносилна на спокойствието, че притежавате всичката си работа, а освен това сте отговорни към читателите и потребителите на сайта си.
Когато изберете безплатен хостинг за своя блог, трябва да знаете, че доставчиците ще се погрижат първо за своите интереси, а след това за вашите. В случай на някаква спам атака, вашето име ще пострада заедно с тяхното. Следователно те ще направят всичко възможно да разрешат проблема бързо. Това обаче може да е много болезнено за вас. Сайтът ви може да изчезне, а това няма да е никак добре.

В заключение
Да уредите въпроса с хостинга за бизнес или личния си сайт е от голямо значение за бъдещето му. В момента, в който разполагате със собствен план, вие ще имате много повече свобода за действия, особено ако бизнеса ви се разраства. Това наистина е много важно, защото можете да добавяте домейн имена например.
Освен това бързината на сайта ви ще се подобри. Всеки произволно избран потребител в интернет пространството ще ви каже, че няма нищо по-досадно от бавния сайт. Хората, които четат или разглеждат страницата ви, не трябва да знаят, че за вас могат да съществуват такива проблеми. През 2014 не бива да се появяват такива трудности.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.