За масажните легла

spa-massage(1)

Професията на масажиста се развива непрекъснато, навлизат нови техники и тенденции, все повече хора започват да ходят на масаж. Разбира се, до голяма степен това се дължи на забързаното и напрегнато ежедневие, с което се сблъскват много от нас. Съвсем естествено е и желанието да отделим поне по 1 час седмично за релаксиращ масаж. Нуждата от разтоварване на напрежението не е единственото, заради което опираме до услугите на професионалните масажисти. Не малко хора избират масажа и по здравословни причини.
Заради всичко това професията на масажиста може да бъде и много доходоносна, стига да знаем как да се грижим добре за клиентите си и да ги направим лоялни.
Независимо дали сте решили да отворите свое собствено масажно студио или сте завършили курс и имате намерение да работите на свободна практика, ще се нуждаете от подходящо оборудване. За един масажист са нужни редица атрибути, за да може да работи пълноценно. Това са всички консумативи, козметика, аксесоари за различните терапии и много други. Най-важната част от оборудването е масажната кушетка. Ако клиентът не се чувства удобно на леглото по време на процедурата, той едва ли ще се върне за следващ сеанс. Затова подберете внимателно тази основна част от оборудването, като се спрете на легло, което да е удобно и функционално. На пазара обаче се предлагат множество модели с различен дизайн и функционалност. За да направим този избор по-лесен, нека обобщим какви са основните 2 вида масажни легла.

Преносими масажни кушетки
Тези модели се сгъват, като в сгънато състояние заемат форма на куфар. Това ги прави удобни за пренасяне. Именно заради тази своя функция, преносимите легла са част от оборудването на мобилните масажисти. Както знаем, те посещават своите клиенти в дома или офиса и се налага да носят със себе си масажната кушетка, на която работят. Леглата могат да бъдат двусекторни или трисекторни. Всички разполагат с отвор за лицето, удължител за глава и подлакътници: необходимите допълнения, за пълноценна работа.
Основата на преносимите кушетки може да е направена от различни материали, като най-често тя е дървена или алуминиева. Тези с алуминиева конструкция обикновено са по-леки.

Стационарни масажни легла
Както се досещате, това са леглата, които се пренасят значително по-трудно. Те са предназначени за работа в масажни центрове и салони за красота. Основното предимство на този вид кушетки е тяхната стабилност. Повечето са със здрава метална основа, която гарантира надеждност и дълъг живот.
Тези легла са много комфортни и имат опция за повдигане на горната част, за да бъдат настроени според нуждите на различните процедури и удобството на всеки клиент.
Обикновено дебелината на пълнежа при стационарните легла е малко по-голяма от тази при преносимите.

Най-доброто решение, ако притежавате масажно студио, е да вземете няколко стационарни и няколко преносими масажни легла. Така ще имате база от легла, които са много удобни и стабилни, както и такива, които можете лесно да преместите, ако е необходимо, както и да се използват, ако извършвате услугата масаж по домовете.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment