Хостинг за Вашия сайт: Какво да изберем?

October 23, 2013 | Автор: | Публикувано в Интернет

Тъй като има много хостинг компании на нашия пазар, не винаги е лесно да изберем подходящата, която би могла най-добре да отговори на нашите нужди. Всеки от нас би желал да се довери на истински специалисти в областта, имайки предвид, че от хостинга зависи печалбата, която ще получаваме от нашия онлайн бизнес. Но не всички хостинг компании предлагат еднакво по качество обслужване. Някои, които са от скоро в този бизнес, са все още твърде неопитни и не винаги могат да са на нужното ниво.

По тази причина неопитният собственик на сайт би бил доста затруднен в своя избор, освен ако не знае определени критерии, по които да търси подходящия хостинг доставчик. Тук ще представим някои от тези фактори, които ще Ви ориентират по-добре във Вашия бизнес.

От изключителна важност е посетителите да видят сайта Ви да се появява възможно най-бързо на екрана им, тъй като почти 100% от тях се отказват и търсят други сайтове, ако сайтът зарежда и се отваря прекалено бавно. Ето защо скоростта на сайта е много важен фактор, за който трябва да попитате избраната от Вас хостинг компания.

Те трябва да отговорят удовлетворително на въпроса за скоростта на мрежата на споделения хостинг. Уверете се, че скоростта на мрежата или връзката работи с 100 Mbps. Това ще означава, че посетителите на сайта Ви няма да имат проблем нито със зареждането на страниците, нито с тегленето и ще са доволни от посещението си. Ако те са останали наистина доволни, е много вероятно скоро да се превърнат във Ваши редовни клиенти, а също и да препоръчат на други услугите и сайта Ви.

Ако от хостинг фирмата се опитат да Ви убедят, че скорост от 100 Mbps не Ви е необходима, тъй като сайтът Ви едва сега стартира и няма толкова голям трафик, им обяснете, че не искате да сменяте пакети или хостинг доставчика след като трафикът Ви нарастне, а и не искате в един момент да загубите част от трафика си само заради скоростта.

Ъптаймът е друг важен фактор, който ще Ви помогне при избора на хостинг компания. Попитайте фирмата:

  • какъм ъптайм обещават?
  • какви са гаранциите?
  • имат ли компенсации за сриването на сайта?
  • какви методи използват, за да предотвратят прекъсванията?

По-добре не избирайте фирма, която Ви обещава 100% ъптайм през цялото време, тъй като това е практически невъзможно. При всички случаи може да се получи срив, например, при рестартиране на сървърите, при ъпдейти на софтуера и хардуера, както и заради бъгове и  прочие. Въпросът е колко бързо се справят с възникналите проблеми и оправят връзката, за да не сте на загуба. Добре е хостинг компанията, която сте избрали, да предлага някаква гаранция за ъптайм, иначе няма да получите никаква компенсация за причиненото неудобство.

Уверете се също, че хостинг компанията има екип от служители, които работят денонощно по поддръжката на връзката и бързо оправят проблемите при евентуалното им възникване.

Ако все още се затруднявате каква хостинг фирма да изберете, можете да проверите и отзивите на другите потребители за определени хостинг фирми и да изберете онази, която е най-надеждна и от която другите потребители са най-доволни.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.