Всеки бизнес трябва да има фейсбук страница

Защо трябва да имам фейсбук бизнес страница? Нужна ли ми е фейсбук страница? С какво една фейсбук страница ще подобри печалбата на моя бизнес?

Тук ще ви дам няколко причини защо е задължително да имате фейсбук страница. С тази статия се надявам да отговоря на горните въпроси. Ако все още нямате фейсбук бизнес страница, се надявам, че след като сте прочетете тази статия ще си направите.

ПЪРВО! Кратко инфо за мен. Аз работя в дигитална рекламна агенция и нашата основна услуга е да поддържаме фейсбук страници на различни бизнеси. Това, което ще споделя в тази статия, е почерпено от дългогодишната ми практика, като човек, който е поддържал доста фейсбук страници – фейсбук страници на различни бизнеси. Информацията в тази статия ще ви мотивира да си направите фейсбук бизнес страница и да я поддържате правилно и ежедневно.

Трябва да си отговорим на няколко въпроса, свързани с Facebook. След като си отговорим на тях ще разберем защо трябва да имаме фейсбук страница.

Какво е Facebook?

Facebook e най-бързо развиващата се социална мрежа. Facebook е също и най-бързо развиващата се медия в нашата история. Всички ние получаваме по-голяма част от нужната ни информация именно от Facebook.

Колко от вашите приятели нямат фейсбук профил? Аз се сещам за 1-2 от моите, които нямат Facebook. 99% от нашите приятели имат фейсбук профил и 1-2 пъти на ден посещават Facebook, за да научат какво става с техните роднини, приятели, познати и също да получат нужната им информация. Заключението, е че всеки е във Facebook и ние като собственици на бизнес е задължително да имаме фейсбук страница и да я поддържаме всеки ден. Там са нашите клиенти!

Защо да го правим и защо да имаме фейсбук страница?

Първо, защото е безплатно да имаш фейсбук страница и зависи единствено от теб. Ти може и сам да я поддържаш или да наемеш рекламна агенция, която да управлява присъствието на твоя бизнес и поддържането на твоята фейсбук страница. Това зависи от теб. Ти сам решаваш как да управляваш своето време и своя бизнес. Една фейсбук рекламна агенция ще ти спести много главоболия!

Това, в което сме сигурни, е, че нашите конкуренти имат фейсбук страница и тя се поддържа ежедневно от професионалисти като мен. Ако не се поддържа от хора като мен то те самите отделят време, за да поддържат своята фейсбук страница.

Именно с Facebook ние може да достигнеме до толкова много хора. Да създадем индентичност на нашия бизнес. Да разберем какво мислят нашите клиенти за нас и да подобрим нашата услуга или продукт. Ако нямаме фейсбук страница, ние се отказваме от всичко това.

Достатъчно ли е да имаме просто фейсбук страница?

НЕ! Съществуването на фейсбук страница не ви гарантира повече продажби. Повечето бизнеси в България просто имат една фейсбук страница и не полагат никакви усилия. Никой не се грижи за нея, никой не я поддържа ежедневно, никой не отговаря на фейсбук коментарите на последователи на дадения бизнес. Ако само си направите фейсбук страница и не я поддържате ежедневно, моят съвет е по-добре въобще да не си правите фейсбук страница. Това е лицето на вашия бизнес във Facebook. Помислето какво биха си помислили хората, като видят една зле поддържана фейсбук страница или още по-лошо, фейсбук страница без нито една публикация! Това е много лош имидж за вашия бизнес.

Колко струва да инвестираш във Facebook маркетинг и реклама?

Всяки един фейсбук маркетинг специалист има различни цени за своя труд. Всеки бизнес е различен и съответно образуването на цената за поддържане на фейсбук страница е различна. 100% е сигурно, че управлението на фейсбук страница ще е много по-евтино от рекламата в телевизията и радиото или печатната реклама. Не само, че е по-евтино, но и е по-ефективно! Основния недостатък на радио или на телевизионната реклама, е че тя е еднопосочна. Посоката е само към потребителите. Няма никаква комуникация. Рекламите по телевизията облъчват всички ни. Те само доставят своето рекламно послание и не ги интересува какво мислят потребителите.

Силата на рекламата и маркетинга във Facebook, e че дава възможност да провеждаме разговор с нашите настоящи и бъдещи клиенти. Разговорът е и в двете посоки. Само така може да подобрим нашия бизнес и да го направим по-успешен. Именно, като слушаме какво мислят нашите клиенти. Това е силата на рекламата и маркетинга във Facebook, а и на всяка една социална мрежа.

Заключението.

Задължително е да поддържате вашата фейсбук страница ежедневно. С нея вие изграждате имиджа на вашия бизнес.

С вашата фейсбук страница ви изграждате общност около вашия бизнес. Хора, които ще споделят вашия продукт или услуга. Ако искате да сте успешни трябва да имате фейсбук страница и тя да бъде поддържана ежедневно.

Успехът на даден бизнес се гради не само на продажби, а и на успешна комуникация с потребителите. С Facebook може да постигнем именно това. С нашата фейсбук страница може да “слушаме” какво мисли нашият клиент и ежедневно да комуникираме с него.

Ако нямаме фейсбук страница ние се отказваме от всичко това. Това са основните причини за мен защо всеки един бизнес трябва да има фейсбук страница и да я поддържа правилно и ежедневно. Може да ви дам още много, но тези са основните. Помислете над тях, защото ако нямате фейсбук страница, вие вредите на бизнеса си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment