ДИЗАЙН НА ПЛАКАТ И ДИЗАЙН НА ФЛАЕР

Дизайн на плакат

Плакатът си остава и може би винаги ще бъде сред онези реклами, които никога не остаряват. Дизайнът на плаката изисква малки хитринки, за да може всъщност да донесе желания ефект. Дизайнът трябва да следва естетиката, но да не се натрапва, предавайки посланието.

Елементите в дизайна на плакат, които не бива да забравяте

Заглавието е основата, на която ще „лежи“ смисъла на целия дизайн. В крайна сметка именно то дава водещата информация. Внимателно се подбира шрифта, който ще се използва, за да е четлив и не тормозещ окото.

Подробностите в дизайна на плакат също не са за подценяване. Тук е мястото да се обясни на зрителя – кога, къде, защо и какво. Отговорите на тези въпроси представляват второстепенен текст след заглавието, който вече трябва да се обмисли как да бъде разположен. Би могъл да заема половината от пространството или пък да се ползва техника за контраст, така че да има изпъкващ шрифт.

Последния елемент от текста е допълнителното послание, което искате да предадете. Всичко останало информативно (дори и закачливо), което сте готови да споделиш с аудиторията и смятате, че би предизвикало интерес.

Хитринки при създаването на дизайн на плакат

Знайте, че имате няколко секунди, в които се печели човешкото внимание. Избягвайте монотонните цветове и познати вече образи и дизайни.

Внимателно трябва да се обмисли точно какъв размер ще бъде вашия плакат и локацията, където ще намери своето място. Околната среда не е за подценяване, както и наличието на струпани рекламни други материали би засенчило вашата идея и няма да бъде забелязана.

Без значение кой ще е основния елемент – дизайна на плаката трябва да съдържа някакъв акцент. Би било подходящо според, това което рекламирате да е снимка, текст, форма или илюстрация. Важното в случая е да има акцент на плаката в по-голям размер, за да се открой и да бъде запомнен.

Един бонус, с който бихте си помогнали е по-малък вариант на същия дизайн на плакат. Именно, за да можете да го разпростанявате и дигитално и в различни размери като например флаер.

Дизайн на флаер

Флаерът представлява  рекламен материал, който най-често бива предназначен за широко разпространение на публично място. Както споменахме – може да е и помощник на плаката.

С дизайна флаерите можете да рекламирате всичко онова, което можете и с плаката. Предимствата обаче идват от малките му размери и лесното разппространение. Бюджетният статут на изработването на флаер също е сред нещата, които го изстрелват на челни позиции в света на маркетинга.

Дизайнът на флаера може да копира дизайна на плаката или да се създаде напълно нов вариант за реклама на събитето, фирмата, човека, продукта или всичко, което би могло да се рекламира.

Най-често разпространените формати на флаери са:

 А4, което е най-познатият ни обикновен бял лист.

А5 – равно на половината от формата А4

А6, което пък е половината от А5.

Рекламирането чрез флаер е мощен и евтин инструмент за презентиране. Внимателно трябва да се подбере и създаде дизайн на флаер именно заради високото влияние, което ще окаже той. Би могло да се отнася за информиране на аудиторията относно новооткрит обект, промотиране на дадено събитие, премиера на филм, театрално представление или концерт, промоции и отстъпки, така че бързото му разпространение и скоростното влияние върху потребителя е с особена важност.

Именно затова дизайн на флаер би следвало да се направи от професионалисти, на които можете да доверите тази част от вашето представяне.  От изключително значение е дизайнът да отговаря на изискванията за визуално възприятие от страна на потребителите , лесно и бързо приемане и запомняне на важните акценти от дизайна на флаера.

Флаерът трябва да бъде атрактивен, но в същото време добре балансиран, за да не се отегчи клиента още при натрупаната визия.

Основното правило на флаера е, че информацията в него заедно с цветовете и формите трябва да бъдат внимателно балансирани, за да изпълнят ненатрапчиво формата, в който са създадени.

В ZizuVizu.com ще откриете приятелско рамо за създаването на атрактивни дизайни, които да ви представят по най-подходящия начин.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment