Продавайте повече с продуктово видео

Факт – когато едно видео има персонално отношение към определена група хора и прави специфичен и тематичен реверанс към тях, то със сигурност ще бъде много по-успешно, в сравнение с обратния случай. Друг категоричен факт е, че зрителите отделят вниманието си за релевантни към тях продуктови видео реклами 2,5 пъти повече, което е недвусмислен и категоричен знак за важността на този тип проекти.

В случай, че се интересувате бихте могли да забележите една интересна тенденция – търсейки определен бранд или марка в интернет ще забележите, че не малка част от резултатите са с видео съдържание. Причината, както показват не малко изследвания е, че потребителите биха дали парите си за продукт, за който са прегледали рекламно видео. Тенденция, която важи за всяка индустрия.

Принципът се води от следния факт – откакто исторически съществуват видео медии, тежестта на печатните е спаднала частично. Същото важи и за развитието на книгоиздаването, откакто има масово разпространение на телевизори. Схванахте логиката, нали? Онлайн видео материалите, целящи рекламата на определен продукт или услуга дават възможност на евентуалните клиенти да придобият много по-добра визуална представа за стоката или услугата, която искат.

Една друга привлекателна страна на това да използвате качено в интернет сайт видео съдържание, създадено специално за вашия продукт е това, че потенциалният клиент прекарва много повече време на уеб страницата ви, тъй като нека бъдем честни – гледането и възприемането по този начин и много по-приятно и лесно за повечето хора, отколкото ако посланието да бъде представено единствено в текст.

Дължината на един видеоклип също влияе на това дали той ще бъде изгледан изцяло и дали презентацията би имала своя ефект.

Тук в помощ идва и технологическият напредък, които влияе доста положително на техниките за продажба на дадени стоки или услуги. Пример за това е как докато разглежда даден сайт, потенциалният клиент може да бъде таргетиран умело с появата на видео и линк от един сайт към друг и съответно към конкретен продукт. Всичко това на практика се случва с едно натискане на бутона на мишката.

Моментът е психологически, тъй като по този начин се предизвиква още повече импулсът за пазаруване, който се крие във всеки един човек. Просто трябва да бъде стимулиран по правилния начин. Видео рекламата на дадена стока прави избора ѝ доста по-лесен и клиентите се чувстват доста по-спокойни поръчвайки я, тъй като вече са се убедили визуално в качествата ѝ.

Персонализираното продуктово видео – това е един също толкова успешен подход, тъй като той успява да изгради елементи в посланието, които да важат и таргетират определена група хора, отличаващи се по различни характеристики. Този тип таргетиране чрез визуална кампания е сред едни от най-добрите начини да се промотира определен бранд и неговия продукт.

Причината е далеч по-личният момент. Хората харесват да бъдат ангажирани лично в дадените послания. Да осъзнават, че са създадени специално за тях и визират техните интереси и нужди.

За да бъдат ефективни тези търговски тактики е добре с проекта ви да се заемат професионалисти, които са запознати с локалния пазар и неговите условия. Такива компании ще разбират съвременния корпоративен модел много по-добре, отколкото един неопитен аматьор.

Коя е най-важната част от видео продукцията? – Да представи стоката или услугата ви по възможно най-представителен, по-вълнуващ и целенасочен към конкретните клиенти начин. Това означава качествено видео, заснето по прецизен начин, привлекателно за окото на зрителя и потенциалния клиент.

Ето защо покажете продукта си в неговата най-добра светлина. С видео реклама това може да стане много по-лесно, отколкото по който и да е друг начин. Бъдете настойчиви и се старайте да въздействате чрез новаторски маркетинг и начини за комуникиране с клиентите си.

Както казахме един от най-добрите методи е чрез персонализиране на видеата за специфична група хора. По този начин те ще представят продукта ви на правилните хора, които реално биха имали интерес от него.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment