Винтидж мебелите се връщат в съвременните домове

Друго

Мислите ли, че винтидж е просто друг термин за нещо използвано, нещо, което ми е на ръка? Или сте сред тези, които ценят нещо антично? Докато някои хора може да възприемат всичко ретро като старо и използвано, други гледат на него като на нещо уникално, нещо със сантиментална стойност, с история, свързана с него.

Точно както с всичко ретро, ​​старинните мебели също предизвикват смесени чувства. Докато някои се чудят за състоянието и качеството, както и за остарелия му външен вид, други може да открият, че привлекателността му се крие в старинния му вид. И така, големият въпрос е дали си струва?

Защо Винтидж?

В ерата на социалните медии рядко отнема много време нещо да се превърне в господстваща тенденция. С толкова много истории за upcycling, ретро мебелите скоро трябваше да постигнат напредък. От закупуването на ретро парчета до повторното използване на стари, хората са направили съзнателна стъпка към устойчивост. А мебелите са страхотно място да започнете пътуването си към устойчивото развитие.

Старите мебели втора ръка също са една от най-щадящите околната среда опции, защото намаляват отпадъците. Освен това мебелите, произведени преди около петдесет и повече години, са произведени отговорно. 

По-добро качество

Ретро мебелите често се смятат за износени, които никой не иска. В това обаче има много малко истина. Всъщност винтидж мебелите трудно могат да се сравнят с произведените днес. Казвайки го с по-ясни думи, Абишек Катурия казва: „Винтидж мебелите са синоним на безвремие. Имат отлично качество на изработка, което никога няма да излезе от мода.”

И много от това е вярно. Античните предмети, за разлика от днешните масово произвеждани мебели, са направени с някои от най-изящните материали, включително дъб, тиково и махагоново дърво, месинг и естествени пигменти. И въпреки възрастта, тези материали стават по-добри с възрастта. 

Единствени по рода си

Сред многото благословии, хубавото на ретро мебелите е колко уникални са. Те винаги са единствени по рода си, те са идеалени за съвременните собственици на жилища. В едно поколение, което иска да се открои в тълпата, избирането на всичко, което е уникално, е подходяща характеристика. В рамките на нашите жилищни пространства също всички искаме нещо, което е смело, което прави изявление за това кои сме и какво харесваме, а античните мебели правят точно това.

От къде може да закупите винтидж мебели?

В страната има доста магазини за употребявани ретро мебели. Един който се откроява със страхотно качество и селекция от старинни мебели е AntiqueBoutique.bg в гр. Велинград. Добре подредени и декорирани, богатия шоурум наистина ще ви остави без дъх.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment