Ултразвуков пилинг у дома – как да го направим правилно ?

Ултразвукова шпатула Здраве
Ултразвуковия пилинг у дома е по-евтина алтернатива на лечението, извършвано в салон за красота. За да го направите, имате нужда от специално устройство – ултразвукова шпатула, памучни тампони и овлажнител за лице.
Ултразвуковия пилинг у дома, подобно на процедурата в салон за красота, е един от най-добрите методи за механично почистване на кожата. По-безопасно е от ръчното почистване и действа в по-дълбоките слоеве на кожата и не дразни.

Той се извършва с помощта на специален апарат, който излъчва ултразвукови вълни, които при контакт с влажна кожа предизвикват ефекта на силна вибрация. Освен апарата , за лечението са ви необходими памучни тампони и овлажнител за кожата (може да е обикновена, преварена вода, минерална или термална вода, безалкохолен тоник или любимият ви хидролат също ще свърши работа).
Процедурата е напълно безболезнена. Не забравяйте, че кожата трябва да е постоянно леко влажна по време на пилинга – когато изсъхне, трябва да я избършете отново с влажен памучен тампон.

Внимавайте да не спрете устройството на едно място – може да изгори или да повреди кожата ви. Движенията на ръцете трябва да са плавни и уверени. Също така, не забравяйте да избягвате зоната около очите и устата

2.Ултразвуков пилинг у дома, стъпка по стъпка

Преди процедурата отстранете всички бижута и всякакви метални неща от себе си. Застанете пред огледалото – само така внимателно ще следите състоянието на кожата.

Започнете с щателно премахване на грима и измиване на лицето.
Дезинфекцирайте устройството например със спирт (само частта, която докосва лицето).
След това избършете кожата с влажен памучен тампон и преместете шпатулата на устройството върху нея, тя трябва да бъде наклонена под ъгъл от около 45 градуса.
От време на време използвайте сух памучен тампон, за да съберете мръсотията от шпатулата.
Накрая измийте кожата с тоник, за да премахнете всички останали замърсявания.
Нанесете любимия си крем или серум, за предпочитане силно овлажняващ.

3.Ефект от процедурата с ултразвуковата шпатула

Непосредствено след пилинга, кожата е леко зачервена, но след около 60 минути трябва да придобие здрав, по-хубав цвят и гладка структура.

Порите се почистват и се регулира секрецията на себум,кожата става идеално чиста, свежа и регенерирана,
кожата абсорбира по-добре съставките за грижа, съдържащи се в кремовете и маските,
кожата се стимулира да произвежда колаген,мимическите бръчки намаляват.

4.Ултразвукова шпатула цена

Устройството за ултразвук изглежда като електронен термометър. Основното оборудване струва около 100лв , но тези много сложни версии на най-известните марки могат да струват до 800 лв.
Когато избирате устройство за ултразвук, обърнете внимание дали има три функции, които улесняват използването му: дали е безжичен, дали е лек и има ли дисплей.

Прочетет още :

Грижи за кожата

7 Домашни маски за лице с банан

Целулит – причини и как да се борим с него

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment