5 съвета за премахване на целулит

5 съвета за премахване на целулит Здраве
Целулит, или портокаловата кожа се образува по повърхността на бедрата, краката и ръцете и засяга почти 90% от жените и 10% от мъжете.

Целулит – причини и как да се борим с него

Целулит, или портокаловата кожа се образува по повърхността на бедрата, краката и ръцете и засяга почти 90% от жените и 10% от мъжете. 

За дамите, рискът от развитие на целулит се увеличава с възрастта и най-вече, когато менопаузата почука на вратата ни. 

Хормоналните промени и по-специално все по-ниските нива на естроген, могат да доведат до промени в кръвообращението и намаляване производството на колаген.

Комбинацията от тези фактори = целулит. Той не е опасен за здравето ти, но е козметично непривлекателен и влияе зле на самочувствието на някои от нас.

От какво се получава целулита

5 съвета за премахване на целулит

Хормоналният дисбаланс – с намаляването на естрогена и настъпването на менопаузата значително се увеличава възможността за развитие на целулит.

Високи нива на инсулин и катехоламини, които са свързани с разграждането и съхранението на мастните клетки. Консумацията на повечко въглехидрати и високите нива на инсулин поддържат липогенезата или образуването на нови мастни клетки, както и растежа на настоящите.

Обездвижването и неактивен начин на живот увеличават риска от развитие на целулит.

Как да се борим с целулита

Най-доброто време за вземане на мерки е преди целулита да се появи. Но, ако белята вече е станала, вижте някои съвети за помощ:

1.Сух масаж на кожата

Най-големият орган в тялото ти, това е твоята кожа. И тя ще ти бъде благодарна, ако я поглезиш с тази приятна процедура .

Сухият масаж с мека четка разпределя мастните натрупвания под кожата по-равномерно. Също така стимулира лимфната система, подобрява кръвообращението, ексфолира кожата и помага за облекчаване на стреса. Трябва ти само висококачествена четка от естествен косъм.

Винаги четкай в посока към сърцето, заради лимфния поток. Започни от стъпалата, стомаха и гърдите, после ръцете и гърба. Избягвай лицето и гениталиите , също открити рани или разширени, изпъкнали вени, за да не ги разраниш.

Прави го ежедневно, преди вземането на душ. Дори да не заличи целулита, ще го намали значително и кожата ти ще изглежда по-гладка.

2.Масаж с вендуза

Това е малък спортен уред, препоръчван за самомасаж. Идеален за отпускане на тяло ти след дълъг ден седнали пред монитора в офиса. Освен, че се бори с целулита, помага за намаляване на болките в гърба, отпуска и масажира напрегнатите мускули и успешно те раздвижва. Продава се в спортните магазини и не е скъп.

3.Скраб за тяло с кафе и кокос

5 съвета за премахване на целулит

Кофеинът стимулира кръвообращението и лимфният поток, ексфолира и стяга кожата ти. Кафето е богат източник на антиоксиданти. Смята се, че при проникване в кожата може да увеличи естественото производство на колаген и еластин. Това намалява появата на целулит. Кафе и кокос – вълшебна комбинация.

Можеш да го използваш и като маска за лице – за стегната и озарена кожа.

4.Eтерично масло ot грейпфрут .

Едно от най-ценните качества на етеричното масло от грейпфрут (както и на останалите цитрусови масла) е положителния му ефект върху лимфната ти система.

Като увеличава активността и, то успешно предотвратява лошата циркулация и съответно – целулита.

Смесете една, две капки от грейпфрут етерично масло с базово масло – бадемово, соево или чист зехтин и масажирайте проблемните зони.

5.Упражнения

Упражненията също са мощно средство за предотвратяване и развитие на целулит. Тонизираните мускули под мастните натрупвания, намаляват появата на портокалова кожа.

Опитай някои от тези съвети. Сух масаж преди баня или приятна СПА процедура със скраб от кафе, докато си вземаш душ. Завърши като се поглезиш с етеричното масло на грейпфрут. И скоро ще можеш да се радваш на по-нежна и гладка кожа. Не забравяй масажа с вендузата.

Упорствай – можеш само да спечелиш.

Прочетете още:

Витоман – Най-Мъжката Добавка за 2020г! Билки за Потентност!

Фитнес уреди – правила при избор

Постигане на обемни устни и естетични лазери за разкрасяващи процедури

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment