Грижи за кожата

грижи за кожата Здраве

Обикновено дамите на 20-25 години, не обръщат голямо внимание на кожата си, тъй като смятат, че са още много млади, за да се възползват от различните видове козметика или терапии. Стигайки 30 годишна възраст обаче започват да личат първите промени в кожата на лицето, където се появяват малки бръчки и линийки, които предизвикват възмущение.

Ето защо, за да се радвате максимално дълго на идеална кожа, специалистите препоръчват да полагате повече грижи за нея във възрастовия диапазон между 25 и 35 години. По този начин може да прекъснете процеса на стареенето и да се отървете от всички неприятни последици за лицето и тялото ви.

Разбира се, най-важният фактор е финото почистване на кожата. То е задължително за населените места, където въздухът е замърсен. Това най-често са големите градове и столиците, в които има много автомобили и фабрики затормозяващи атмосферата. За жените, които носят грим, също се препоръчва постоянно почистване.

грижи за кожата

Почистването на кожата трябва да става по натурален начин, за да не се предизвика сухота, червенини и друг дискомфорт. Почиствайте и хидратирайте заедно, защото това ще има положителен ефект върху вас. На пазара ще намерите множество качествени почистващи лосиони и гелове, които няма да предизвикат сухота и ще предложат дълбоко хидратиране.

Ексфолирането също е от голямо значение. То стимулира производството на колаген премахвайки горния слой на мъртвите клетки. Придава свеж и блестящ вид на кожата, което ще ви носи удовлетворение. Тук е нужно да отбележим, че принудителното ексфолиране може да доведе до кожни раздразнения. Вредните ексфолианти като захарта, кристалните вещества и едрите топчета ще предизвикат проблеми с кожата, тъй че гледайте да ги избягвате.

Не на последно място е употребата на хидратанти със слънцезащитен фактор. Всички сме чели за вредното влияние на силните слънчеви лъчи върху кожата ни, което налага използването на кремове срещу слънце през пролетния и особено летния сезон. Носете със себе си овлажняващи кремове със слънцезащитен фактор. По този начин, хем получавате нужната влага, хем се предпазвате от силното слънце.

По материали от https://ladybook.bg/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment