Седемте най-интересни факта около пицата

Ровейки се из мрежата попаднах на нещо много интересно и реших да го споделя с вас. Става въпрос за седемте най-интересни факта отнасящи се до италианската храна – пица. Сигурен съм, че и без да сте от най-големите любители на този деликатес, защото за мен това е повече от храна, ще се забавлявате след като научите именно тези малки подробности. Ако пък в момента се намирате в някоя от приятните и уютни пицарии в София или друг голям град, то насладата ви ще е още по-голяма.

Знаете ли, че последните изследвания в САЩ доказват, че най-честата причина, поради която домакините поръчват пица за вкъщи, се оказва тяхната умора. Именно тогава съпругите са най-склонни да позволят на своето семейство, така да се каже, да се поръча пица. Интересен факт ако имате проблем със своите родители относно поръчките. Бихте могли да се възползвате като използвате този коз.

Знаете ли, че на 21 май, 2012 г., Pizza Hut прави първата доставка на пица в космоса. Е, разбира се, това не се случва със скутерче, но все пак новината е факт. Една от американските експедиции в космоса се е възползвала от възможността да вземе на борда на своя кораб пица, а американската верига печели не малко слава от своя страна.

Знаете ли, че Domino пица доставят част от своите поръчки по въздуха. Но те не използват самолети, хеликоптри или парашутисти. На своя страна, веригата се е снабдила с джаджа, която доставя поръчките по въздух. Самата машинка е голяма не повече от кутия пица, а времето, за което вие ще получите своята храна е сведено до минимум. Задвижва се посредством малки витла, 10 на брой, и лети сравнително ниско над сградите.

Знаете ли, че събота е денят, който може да се определи като такъв с най-голяма консумация на пица. И тук не говорим само за САЩ, но и за останалите държави по света. Смея да твърдя, че трябва да си позволим това благо изкушение само един път седмично, то събота ще бъде най-подходящия ден за това. Пица, хубав филм и добра компания. Какво по-хубаво, нали?

Знаете ли, че най-скъпата пица в света струва $4,200 и се предлага в Казино Роял. Тя е покрита с доматен сос, сьомга и злато. Колкото и странно да ви звучи, върху самата пица можете да намерите истинско 24 каратово злато. Нямам представа дали това я право по-вкусна, но със сигурност я прави по-скъпа.

Знаете ли, че най-голямата пица е с диаметър 131 фута, а нейното тегло надхвърля 51,000 паунда. Ако се опитвате да си я представите ще ви подскажа, че е голяма колкото половин футболно игрище. Създателят се казва Бруно Ди Фабио, а с това си постижение той влиза дори в “Рекордите на Гинес” за най-голяма пица в света.

Знаете ли, кои са най-предпочитаните добавки за пица? Подредени по важност и честа употреба, това са: доматен сос, босилек, бекон, броколи, червени чушки, зелени чушки, гъби, сирене, чесън и лук. Може някои от тях да ви учудват, че са в тази топ класация, но мога да ви убедя, че ако се поинтересувате ще видите, че повечето видове пица съдържат поне една или две от тези добавки.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment