Реклама във Facebook, защо ни е нужна?

December 17, 2016 | Автор: | Публикувано в Интернет

Реклама във Facebook, защо ни е нужна? Едва ли някои вече си задава този въпрос с оглед на мощните рекламни инструменти, които социалната мрежа ни дава, за да рекламираме, било то бизнеса си или пък дейността си. Но въпреки всичко нека кажем, че този вид маркетингова реклама е уникално полезна, защото може да се използва, както в краткосрочни, така и в дългосрочни планове. Кое дадена фирма ще избере или дали и двете неща ще са застъпени едновременно в стратегията й си е нейна работа, но важното, е че въобще и се предоставя тази възможност.

Реклама във Facebook е освен мощен рекламен метод на поведение и много добра инвестиция същевременно, достъпна и възвръщаща се след време при това. Обикновено една рекламна кампания в интернет или социалните мрежи е срочна. Тя цели рекламирането на определен продукт, промоция, марка или услуга и то в поставени времеви рамки. Но малко рекламиращи се фирми и бизнеси в социалната мрежа осъзнават потенциала си за печалба от тази своя кампания, след като тя е приключила вече!

Така стигаме до извода, че от Фейсбук реклама може да печелим не само, когато рекламираме ниски цени, промоцираме оферти или правим неустоими предложения на клиентите си. Този тип рекламна стратегия в тази социална мрежа е краткосрочна. От нея печелим седмици или месеци, докато не я заменим с друга подобна рекламна стратегия, която да рекламира различен продукт, услуга или ценова листа. Погледнато обаче в дългосрочен план, за да имаме печалба от тези си рекламни кампании, дори след като са приключили, е добре да вземем под внимание и други неща освен цените и промоциите!

Какви са те сега ще се опитаме да ги изложим накратко:

Дългосрочната Реклама във Facebook трябва да е разнообразна. Еднообразието бързо омръзва на потребителя, който постоянно търси нещо ново и свежо, за да му грабне вниманието. Когато създаваме рекламна кампания в социалната мрежа е добре да помислим за нейното разнообразие, за да ни носи приходи и след приключването си. Например честа смяна на текстове, снимки, видеа и дори само най-малкото разнообразяване е видимо от потребителите! Когато правите това и Фейсбук го забелязва, дава ви по-голям рейтинг, в следствие от интереса на потребителите и така от друга страна пък ще платите по-малко за рекламната си кампания. Нещата са доста обвързани и освен разнообразие кампаниите ви изискват и време. Ако смятате, че за едни три дни може да прецените дали една рекламна кампания е ОК или не грешите. Трябва време за разпространение сред потребителите, време за споделяне и харесване, време за обмисляне и всичко това в един момент разбира се може да се окаже и неуспешно. Затова не бързайте да спирате рекламната кампания, пуснете нова и вижте накъде вървят нещата.

Реклама във Facebook ни е нужна, защото е достъпна, много гъвкава по своята същност и логика и не на последно място можем да я насочим точно към целевата си група, за да печелим в дългосрочен или краткосрочен план, а защо не и в двете.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.