Програма за отслабване

В какво се крие тайната на ефективната програма за отслабване? Отговорът е прост – в стопроцентовото спазване на нейните правила. Резултатите няма да дойдат от това, че сте оставили напълно бонбоните или пържените картофи, а от стимулирането на организма да изгаря цялата енергия, която произвежда посредством хранителните вещества.

На първо място важно е да се научите да закусвате. Закуската е най-добрият начин за активиране на обменните процеси в организма. Диетолозите препоръчват ранното ставане и дори приготвянето на две закуски – първата съвсем лека, а втората пълноценна. Това е основен принцип на ефективната програма за отслабване.

Ако желаете да отслабнете, ще ви се наложи да се откажете от захарта в чая и кафето. Не е необходимо обаче това да става изведнъж. Организмът само ще се стресира и това няма да доведе до отслабване, а по-скоро ще предизвика състояние на обща отпадналост. Можете да започнете да намаляте количеството захар постепенно – от две лъжички на една, докато привикнете с горчивината на напитката.

Основна причина за затлъстяването е прекомерната употреба на бял хляб. Програмата за отслабване не изключва напълно консумацията на бял хляб, но го препоръчва основно за закуска. За останалата част от деня подходящ е ръженият хляб, който обаче не се яде с месни или рибни блюда.

За правилното отслабване е необходимо изключително много да се внимава с храните с високо съдържание на въглехидрати. На първо място това са картофите и макароните, които са разрешени единствено като обед – при това те задължително трябва да се съчетават с плодове.

Много е важно да се спазва часът за вечеря. В никакъв случай не се изкушавайте да сядате на масата след 18:00 ч. Ако за вас се е превърнало в навик да вечеряте след този час, няма програма за отслабване, която да ви помогне да се отървете от излишните килограми. Наред с това, вечерята трябва да включва само леки за усвояване от организма продукти – салата, сирене, зеленчуци.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment