Програма за отслабване

Програмата за отслабване трябва задължително да включва регулярни прогресивни тренировки, които постепенно да водят до увеличаване на натоварването, на което се подлага организмът. Това се постига със серии упражнения, от които тялото става по-силно и издържливо.

Системата от физически натоварвания от програмата за отслабване спомага не само за ефективното понижаване на теглото, но и активизира имунните и обменни процеси в човешкото тяло. За да бъде максимално ефективен комплексът от тренировки в програмата за отслабване, те трябва да бъдат подбрани спрямо индивидуалните възможности на индивида.

Главното условие за успешните занятия от всяка програма за отслабване са разнообразните упражнения.

Програмата за отслабване трябва да съдържа следните характеристики:

  • продължителност – тренировката не трябва да продължава по-малко от 40 минути или да надхвърля час. Процесът на активно изгаряне на мазнините всъщност започва чак на 20-ата минута от интензивната тренировка. Преди продължителни силови натоварвания програмата за отслабване препоръчва 15-минутни занимания на кардиотренажора;
  • разгряване – занаятията, свързани с физическа подготовка, трябва да започват с продължително и правилно разгряване. Всички мускулни групи от тялото трябва да бъдат добре загрети, за да се избегнат евентуални нежелани травми по време на тренировката;
  • силови натоварвания – те са важна част от програмата за отслабване, тъй като стимулират процеса на топене на мазнини. Силовите натоварвания способстват за натрупването на мускулен тонус и създаването на красив релеф на тялото. Те са изключително важни и за предотвратяването на неприятните последствия от отслабването – като например провисване на кожата;
  • воден баланс – всяка една програма за отслабване обръща изключително внимание на консумирането на вода. В процеса на активно изгаряне на мазнини е нужно да се пият минимум 3 литра вода на ден, като освен това трябва да се приема достатъчно количество и по време на самите тренировки. Недостигът на вода всъщност не само забавя горенето на излишните мазнини, но и пречи на правилното протичане на обменните процеси в организма.

Диетите често имат само временен ефект на отслабване, тъй като след тях човек се връща към нормалния си режим на хранене и скоро отново натрупва изгубените килограми. За успешната програма за отслабване е нужно изцяло да се възприемат навици на правилното хранене и активните физически упражнения да се превърнат в част от ежедневието. Особено важно това е за хора, които по принцип са склонни към напълняване и непрекъснато трябва да намалят килограмите си посредством ефективна програма за отслабване.

 

Индивидуалната програма за отслабване трябва да бъде разработена от специалисти с опит в областта. Освен че набляга на правилния режим на хранене, успешната програма за отслабване трябва да установи и точните причини за качване на килограмите. Тези причини са строго индивидуални за всеки отделен организъм. Изключително важен елемент от програмата за отслабване е психологическата борба с желанието да ядем повече отколкото има нужда тялото ни.

В заключение бих могъл да кажа, че без добре изработена програма за отслабване свалянето на килограми е трудоемко начинание. Затова ви препоръчвам да се доверите на услугите на доктор Камен Каменов, който е специалист в областта с огромен опит и ще се погрижи за вас.

Статията е подарък от webselo.com

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment