Професионални хладилни маси за подобряване свежестта на продуктите

Професионални хладилни маси за подобряване свежестта на продуктите Друго

Свежестта на приготвената храна е един от най-важните фактори за клиента. Колкото и качествени да са продуктите, които използвате за приготвянето на вкусните храни, които предлагате, ако те не са съхранявани правилно, това повлиява на качеството на храната и на нейния вкус. За да имате винаги свежи продукти под ръка, с които да приготвяте майсторски пици и пресни салати е важно да оборудвате своя бизнес с подходящи хладилни маси.

Какво представляват те и какви ползи може да осигурят на бизнеса с прясно приготвена храна? Настоящата статия ще ви помогне да се информирате обстойно по въпроса.

Какво представляват професионалните хладилни маси

Това са хладилни плотове, които представляват качествено многофункционално професионално оборудване, което се използва в различни заведения за хранене и търговия на дребно.

На практика представляват постоянно охлаждащи се шкафове, върху които има готварски плот, който позволява използването на оборудването едновременно за съхранение на свежи продукти и за по-нататъшната им подготовка и приготвяне за завършването на готовата за поднасяне на храна. В долната част на масата са разположени няколко хладилни отделения с рафтове, а в горната може да е предвидено място за поставяне на GN контейнери.

За да добиете по-добра представа какво точно представляват те, може да отворите предложенията в каталога на MixHoReCa.com.

Използването на професионална хладилна маса гарантира, че продуктите, съхранявани в нейните хладилни отделения остават свежи за максимално дълго време, тъй като се охлаждат на оптимална за целта температура. Когато дойде ред за тяхното приготвяне, те се изваждат и се поставят директно на плота на шкафа, което осигурява изключително удобство.

Използват се за охлаждане на сосове, зеленчуци, плодове, меса, сирена, които впоследствие се използват за приготвяне върху самата маса на пици, салати, сандвичи и други храни.

Какви са ползите от закупуването на професионална хладилна маса

Основната идея е съставките да се запазят максимално свежи, докато дойде ред за тяхната употреба, която пък да бъде улеснена от наличието на удобен плот за приготвяне на храната на ръка разстояние.

Имате възможност да контролирате температурата, така че тя винаги да е в оптимума според външната среда и конкретните продукти, които в момента съхранявате в хладилните отделения.

Това е идеалното професионално готварско оборудване за поддържане на свежестта и безопасността на нетрайните хранителни продукти, като се гарантира съхраняването им на правилна температура. Те осигуряват и удобно и организирано работно пространство за приготвяне на храна и лесен достъп до необходимите охладени съставки за подобряване на цялостната ефективност в подготовката на готовия продукт.

Друго предимство е, че може да конфигурирате разпределението на продуктите според настоящата нужда. В MixHoReCa.com пък има варианти с различни предимства откъм брой врати, специфика на плота, наличие на чекмеджета, вместимост и др. Предлагат се и специални хладилни маси за пица или за салати, които осигуряват оптимална конфигурация за приготвянето на съответните храни.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment