Подаръци

На всеки от нас се случва да изпитва затруднения, когато наближи празник на близък човек и е време за избор на подаръци.  В стремежа си да изненадаме и да бъдем различни и уникални, често се спираме на абсурдни подаръци, които се оказват напълно безполезни и се озовават в килера или директно в кофата за боклук. Ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, с помощта на които да успеете да изберете най-подходящите подаръци, които да бъдат незабравим спомен да получателите си.

  • Ослушвайте се

Най-лесният начин да изберете перфектния подарък е като просто следите внимателно сигналите на получателя. Много често с обикновените разговори идват най-добрите идеи. Например изречение от типа “Днес попаднах на чудесна ваза в един сайт” може да ви спести много чудене и лутане по магазините. Хората често говорят за това какви придобивки биха искали да си купят, но точно сега не могат. Възползвайте се от всеки такъв момент и им подарете това, което искат. По този начин освен, че ще получат нещо, което със сигурност ще харесат, ще бъдат и много впечатлени от факта, че ги слушате внимателно и знаете точно какво искат.

  • Разпитайте

В случай, че не прекарвате много време с получателя на подаръците и няма как да знаете от какво имат нужда, можете просто да разпитате най-близките им хора. Семейството, приятелите, колегите – всички, които се виждат ежедневно с вашия човек могат да ви дадат безценни идеи за подаръци или поне да ви кажат какво със сигурност не е подходящо.

  • Импровизирайте

Ако гореспоменатите варианти са невъзможни във вашия случай, трябва да бъдете креативни. Не подарявайте дрехи, обувки, козметика – освен че са клише, те са въпрос на строго индивидуален вкус и ако не го познавате добре, ще подарите поредната ненужна вещ. Най-лесният вариант да се измъкнете от ситуацията с трудния избор на подаръци е като изберете нещо универсално, но в същото време и много лично. Например прочетете какви са символите на зодията или професията на човека и изберете подаръците според тях. За дамите можете да подарите бижу от скъпоценни или полускъпоценни камъни, които според астролозите носят здраве и късмет на зодиакалния им знак. За мъжете пък помислете за статуетка на животното, което олицетворява тяхната зодия или гръцки или римски покровител на професията им. Не забравяйте и да напишете или разкажете защо сте избрали точно този подарък – така ще покажете вниманието и отношението, с което сте подходили към избора на подаръци и ще накарате получателя да се почувства специален.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment