Осветление в двора – предимства и варианти

лед ленти за дома Друго

Външното осветление на вашия дом е не само красиво, но е и отличен начин да направите дома си едно много по-безопасно място за живеене за вашето семейство, приятели и всички гости, които ви посещават.

Късметлиите, живеещи в къщи, трябва да помислят добре как да уредят този аспект в жилищата си и да поставят подходящото градинско осветление, което да е естетически издържано, да е изгодно като инвестиция, но и да е много практично.

Как да обезопасим пътеката в двора

лед ленти за дома

Както споменахме по-рано, при външното осветление е важна не само естетиката, но и практичната страна на нещата. Една от най-добрите идеи е да използвате осветителни стълбове, които да следват пътеките и алеите в двора.

Друга възможност е да използвате контурно осветление. Предлагат се специални лед ленти за инсталиране навън, като те могат да следват ръбовете на пътеката, осветявайки пътя на всеки в тъмния двор (можете да разгледате от предложенията на 2r-bg.com).

Третата опция е една от най-предпочитаните и представлява инсталиране на специално осветление под формата на лунички на земята. Обикновено това се прави някъде, където има твърда настилка, като плочи, асфалт, павета или цимент.

За кое да помислите

Много е важно да поставите светлини близо до всички стълби или неравни места (ако например дворът е на нива). Светлините ще насочват хората през нощта, което ще помогне за предотвратяване на наранявания от падане или навяхване на глезена например.

Много е важно да помислите за инсталиране на външно осветление в зони около басейна и места за сядане на открито (ако например имате беседка в двора и се събирате там с приятели).

Прогонва недоброжелатели

Една много важна особеност на външното осветление е, че можете да го използвате за прогонване на недоброжелатели. Хубаво е да имате около входа на къщата си осветление, което се включва автоматично, когато някой се доближи.

Използвайки външно осветление, можете да защитите своята собственост от крадци и всякакви взломаджии, като ги накарате да се чувстват некомфортно под силната светлина пред входа на вашата къща. 

И макар първоначално инсталирането на градинско осветление да изисква известна инвестиция, в дългосрочен план поддръжката не е скъпа, а ползите от подобно решение са наистина многобройни за вас.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment