Какво представлява SEO хостингът?

Ако това е първият път, когато четете за SEO хостинг, вие вероятно се чудите какво общо има оптимизацията за търсачки с уеб хостинга. Накратко казано, тази услуга се използва за многобройни IP хостинг решения от фирми, работещи с частни блог мрежи, състоящи се от голям брой домейни, които обикновено се използват за изграждането на линкове (това се счита за сива или черна техника в SEO средите). Тук важното е обектите да се запазят разделени един от друг на различни IP адреси, тъй като този факт прави изградените връзки да изглеждат по-естествени за търсещите машини, а това поддържа мрежата от сайтове в безопасност. Ако множество домейни споделят един и същ IP адрес, те не изглеждат естествено изградени, така че стойността на връзките между тях ще бъде значително намалена в Google и останалите търсачки.

SEO хостингът предлага на всеки домейн собствен IP адрес, който има най-малко един уникален клас. Нещо повече – всъщност можете да избирате класовете, които желаете да бъдат причислени към вашия сайт. В резултат на това е редно да извършите някои проучвания, за да можете да направите информиран избор, когато селектирате подходящите класове. Накратко казано, всеки адрес съдържа четири различни области, като всяка област има най-много три цифри. Тези области се наричат още IP класове и са етикетирани като A, B, C и D. Важно е да се отбележи, че много хостинг сървъри имат едни и същи цифри от клас C. Ето защо търсачките обикновено стават подозрителни спрямо качеството и репутацията на интернет страниците, които се намират на тези сървъри. Но при SEO хостинг плана вие ще получите IP адрес с уникални цифри в зоната на клас C, а дори и в областта на клас B.

Друг важен факт, който собствениците на частни мрежи за изграждане на линкове знаят, е, че Гугъл и другите търсачки могат да проследят и да свържат интернет страниците чрез информацията за контакт на домейните им. Ето защо е силно препоръчително да се използват различни имена и данни за връзка при регистрацията на домейни, особено ако се търси създаването на мрежа от свързани сайтове, предназначени за SEO оптимизация. Освен това не само, че SEO хостинг компанията, която е домакин на вашите наименования на домейни, ще ви предостави няколко различни адреса, но и ще ги разпространи в различни места. Когато избирате такъв доставчик, се уверете, че селектирате този, който може да ви осигури възможно най-много възможности за IP класове за акаунта ви. По този начин няма да се налага да плащате за нов допълнителен адрес всеки път, когато добавяте нов домейн.

SEO хостингът обикновено идва и с по-надеждна поддръжка, в сравнение с обикновените алтернативи. В допълнение към предлагането на 24/7 поддръжка за клиенти, някои от тези фирми ще отидат и по-далеч, като ви предложат и въведение в SEO, както и да ви помогнат в приложението на тези техники за оптимизация на вашите сайтове, така че да можете да подобрите възможно най-скоростно класирането си. Времето за настройка за SEO хостинга е малко по-дълго, защото съществуват повече аспекти, които трябва да бъдат взети под внимание при създаването на нови акаунти. Също така разходите за този вид услуга са обикновено по-високи. Въпреки това в дългосрочен план резултатите могат да са наистина много добри и да оправдаят вложените време, пари и усилия. Особено ако работите с голяма мрежа от домейни за целите на линк билдинга.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment