Как да открием най-подходящия хостинг пакет ?

За да откриете коя е най-подходящата хостинг компания за вас, трябва да имате някакви критерии, по които да определите от какво се нуждаете, за да знаете какво да търсите във всяка една хостинг компания преди да направите избор.

Разгледайте сайта на хостинг компаниите

Първото нещо, което може да ви помогне да прецените е още, когато сте отворили уебсайта на съответната хостинг компания, разгледайте потребителския интерфейс, удобен ли е, това ще рече, че по приницип линковете трябва да се виждат лесно, да откривате лесно кое къде стой- информацията да е достъпна за вас и съдържанието да е граматически вярно и добре представено.

Има ли добра техническа поддръжка?

Втори задължителен критерии трябва да е техническата поддръжка, уверете се, че хостинг компанията разполага с такава. Преди да закупите пакета с услуги провере дали към него е включена някаква поддръжка, обикновено трябва да е така, а в друг случай трябва да доплатите някаква сума, но не съветвам да се наемате на вариант без предлагана поддръжка. Задължително е компанията да предлага поддръжка по телефон или онлайн връзка (ако компанията не е българска провете дали няма доъплнителни такси за обаждане) и то да имате широк избор за начина, по който може да комуникирате със служителите по поддръжката.

Цени за хостинг услуги

След като сте проверили какви са възможностите за техническа поддръжка от потенциалния хоситнг доставчик, е добре да проверите цените, които предлагат за услугите си. Обикновено компаниите предлагат няколко хостинг пакета, в зависимост от нуждите и средствата може да прецените кой да изберете. Не е нужно да купувате най-скъпия, особено, ако все още се налагате на пазара във вашата бизнес сфера. Освен това може да си направите едно проучване като изпишете в Google топ уебхостинг доставчици, така ще видите и сравните цените и може да търсите само компании, които предлагат отстъпка. В някои случаи хостинг компаниите предлагат безплатен домейн, ако си закупите хостинг пакет от тях. Така че винаги ще намерите нещо удачно на прилични цени.

Защита от хакерски атаки и вируси

Друг важен критерии за избор и оценка на хостинг компания е сигурността, като тук имам предвид както backup, така и достатъчна и качествена защита на сървъра от хакерски атаки. Друго нещо, което може да създаде много неприятности, са вирусите. Попитайте хостинг компаниите дали се грижат за предотвратяването на потенциални проблеми от това ествество, дали има филтрация на спам съобщенията.

Хостинг пакет

Проверeте какво се включва във хостинг пакета. Може би ще се нуждаете от една или повече бази данни, под-домейни, имейл акаунти, контролният панел да е лесен за употреба. Много компании ще ви обещаят неограничено ползване на всичко изброено по-горе, а на всичкото отгоре и неограничен трафик. За да не се изненадвате неприятно, се уверете на първо място, че това ще е така и изискайте горните изброени неща. Ако компанията може да ви ги предложи, то определено трябва да проверите дали в офертата им са включени, защото може да се доплаща за някои неща допълнително.

Проучете хостинг доставчика преди избор

За да разберете дали компанията отговаря на нуждите ви, е добре да проучите репутацията на хоситинг доставчиците, между които се колебаете. Също така, за да се насочите към някакъв избор, може да попитате колеги или познати с какъв хостинг доставчик работят или са работели, просто важно е компанията да бъде реномирана и одобрена от обществтото, ако никой не е чувал нищо за тази фирма, едва ли ще искате да поверите бизнеса си в техните ръце.

Мислете в перспектива

Също е важно да мислите в перспектива, трябва да се уверите, че хостинг компанията ще покрие вашите нужди сега, но ще бъде готова да отвърне на очакванията ви и в бъдеще. Имайте предвид, че с времето и популяризирането на бизнеса ви, трафикът ви ще нараства и ще се нуждаете от друг хостинг пакет, различен от първоначалния, проверете дали хостинг компанията е готова да отговори на абсолютно всички възможни нужди на вашия сайт. Това важи с много по-голяма сила, ако искате да се спрете на един уеб хостинг доставчик за най-дълъг период от време. Ако обаче търсите временно услугата, едва ли има смисъл да се притеснявате за бъдещето. След като изберете вашия хостинг план, ще трябва да създадете вашия уеб сайт, който да качите на хостинга – съветваме ви да прочетете статията Как да си направим сайт бързо и лесно. Това ръководство обяснява стъпка по стъпка как да инсталирате най-използваната система за управление на съдържание – Wordpress.

Всъщност няма значение колко е голям вашият сайт, колко невероятно изглежда и колко ефективна е вашата SEO оптимизация, ако не разполагате с добра хостинг компания.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment