Jumpstarter инициира следващото поколение хостинг платформа

Jumpstarter е компания, която е базирана в Стокхолм. Интересите на собствениците й са насочени към преобразяване на хостинг пазара. Те са се заели да осигурят алтернатива на традиционната услуга за сайтове, която е лесна за използване от потребителите. Те искат да разширят влиянието на platform-as-a-service (б.а. сайтове-платформи), като Heroku например.

Какво е platform-as-a-service?
Терминът platform-as-a-service е категория, която доставя хостинг на сайтове, благодарение на cloud computing услуги. Съкращението, което се използва е PaaS.
Този вид услуга се определя като ново поколение пакет, който е фокусиран върху простотата. Той позволява на потребителите да използват предварително конфигуриран сървър за своя уебсайт или проект. Клиентите на подобен тип доставчици могат да получат достъп до данните си в рамките на една секунда.

Целевата аудитория
Компанията, която е базирана в Стокхолм, се опитва да привлече специалистите, които работят на свободна практика. Те смятат, че тази услуга е много подходяща за тях, както и за малки и средно големи компании, чиято дейност в съсредоточена в интернет. От Jumpstarter се опитват да осигурят на потребителски опит, който не може да се сравни с нищо друго. Клиентите им са буквално на едно кликване разстояние от данните си.

Какво отличава Jumpstarter?
“Ние изградихме високодостъпна файлова система, която е сигурна и единствена инстанция. Вашите файлове и бази данни се съхраняват на едно и също физическо място в хардуера”, казва съоснователят на компанията Daniel Marklund.
„Обикновено, когато изберете хостинг доставчик като Heroku например, те разделят нещата на две. От една страна вашата база данни е защитена динамично, но вашите файлове, не са. Това не е в съответствие с всички програмни езици. Искахме да изградим нещо, което обхваща и двете страни на хостинг услугата”, казва още той.
“Това, което е уникално в тази файлова система, е, че всички сървъри в рамките на клъстера получават достъп до вашите файлове по проекта. Сигурността е приоритет и достъпът е само до вашите проектни файлове.”, казва още Daniel Marklund. „Ние, като доставчик, сме в състояние да сменим сървъра за по-малко от секунда. Това се налага, ако се нуждаете от по-голям капацитет за трафик за вашия сайт в реално време. Цялата операция се провежда без загуба на данни. Вие, като разработчик, дори няма да разберете за смяната на сървъра”, говори за предимствата съоснователят на компанията.

Ограничения
Подобни иновации обаче водят до известни ограничения, поне в началото на предоставянето на услугата. В този ред на мисли Jumpstarter първоначално ще може да предоставя хостинг само на сайтове, изградени на PHP и WordPress. Иновативният доставчик се е прицелил в Node.js, като следваща стъпка.
Други характеристики, които се предоставят от компанията, включват клониране на цели сайтове и уеб приложения само в рамките на една секунда. Всеки бъдещ клиент на компанията може да разчита на екипно сътрудничество, мониторинг и клъстер.
Според Marklund, фирмата ще се концентрира върху пазарите в Европа на първо място. В последствие те планират и експанзия в САЩ, където Jumpstarter очевидно вижда “много активност” по време на бета фазата на тестването. Само времето ще покаже дали това ще е успешно бизнес начинание.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment