Инвестиция в онлайн магазин под наем – струва ли си

Закупуването на онлайн магазин под наем среща някои плюсове и минуси в процесът на директна продажба. В няколко общи линии неща могат да бъдат сведени и в общите характеристики на това дали да наемем онлайн магазин под наем или да създадем изцяло нов такъв, ето и тях:

Традиционно в магазин под наем, търговците купуват онлайн от марки, които продават директно. Това се превръща във все по-популярен вариант. Не е трудно да се разбере защо – с допълнителен слой за цена, маркирани и извадени от уравнение стоки, могат да бъдат плащани по-малко, или отдавани под наем такива за същите пари. Недостатъкът е, че не е много вероятно да бъдат в състояние за пробна дегустация, проба или нещо подобно. Тук съвсем не става дума само за неблагоприятното въздействие, но и за ефективността от такива стоки.

За разлика от наемане на реален магазин под наем, където всички стоки могат да бъдат видени в наличност, директно в складовите помещения на магазина. Тук в онлайн витрината нещата не могат да се докоснат, усетят, пробват.

Основното предимство на закупуване от реален физически магазин е съветът лице в лице, както по отношение на закупуването, така и на оразмеряването. В случай, че нещо се обърка с клиента или доставчика, то веднага може да бъде коригирано. За разлика от готовия онлайн магазин под наем, където всичко, което се наема е в готов, завършен вид. Въпреки това съществува и голямата привилегия, че цялата процедура по отдаването става за далеч по-кратко време, а магазинът не се налага да спира дейността си и продажбите през периода на прехвърляне.

Едно от важните неща, на които следва да се обърне внимание при наемане на онлайн магазин под наем е това, колко от този тип магазини са разпространени. Дали магазинът има добра репутация, която до известна степен се дължи на запасите от марката. В случай, че конкуренцията е много висока, то важно за новия собственик е да проучи къде в глобалното пространство се намира бъдещият му магазин, до колко е развит, какви продажби прави месечно и годишно, както и какви средства и инвестиции са направени до момента в него.

Съществуват някои магазини, които са изградили изключителни сделки с производителите. Независимо от начина, това е основното предимство на закупуване на директна цена. В някои случаи дори може да се очаква плащане за далеч по-малко от очакваното. Това също е голям плюс на изградения вече и отдаван под наем магазин.

Клиентите са една от водещите предпоставки и ясното доказателство за успешния бизнес. При наемане на магазин под наем се прави справка с постъпленията и приходите от продажби в минали периоди, както и отзивите за стоки и продукти в социалните мрежи.

Предвиждайки споменатите по-горе критерии и правейки една лесна аритметика на приходи, разходи, инвестиции в минал и в бъдещ период, както и очаквания от продажби, всеки собственик на бизнес само може да прецени доколко рентабилен би могъл да бъде подобен тип сделка.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment