Има ли нужда от руска телевизия в България?

Защо в България трябва да има руска телевизия при положение, че повечето български кабелни и сателитни оператори предлагат няколко руски канала в каталозите си? Отговорът е на този въпрос е съвсем прост: нуждата от такава услуга се налага от търсенето й.

Както всички ние знаем, в България пребивават много хора от Русия и страните от бившия Съветски блок. Една част от тях живеят тук постоянно, а друга, и то съвсем не малка част, посещават страната през летните месеци, докато почиват в българските курорти на Черно море. В този период броят на руско-говорящи посетители в България се увеличава неимоверно. Немалко от тези хора остават в страната за повече от две седмици и дори за целия туристически сезон, и съвсем естествено те искат да останат информирани за случващото се в техните държави. Именно затова търсенето на руска телевизия в България е огромно и операторите се стремят за удовлетворят желанието на клиентите си.

Доста български оператори включват по няколко руски канала в пакетите, които предлагат. Най-често броят на тези програми варира между 4 и 20, но основният недостатък е, че те не се излъчват в реално време. Затова на българския пазар започват да действат оператори, които чрез подходящо спътниково оборудване приемат и предават телевизионен сигнал от руски спътник. По този начин всички желаещи могат да гледат новини, предавания, развлекателни шоу програми, концерти, спорт и филми на руски език, излъчвани от телевизии в Русия и други страни от бившия Съветски съюз.

Както и български кабелни и сателитни оператори, така и тези, които предлагат руска телевизия, имат разнообразни продуктови пакети, които се различават по броя на включените канали и цената. Като клиент вие можете да изберете кои програми искате да гледате и от кой пакет имате нужда.

За момента най-голямо е търсенето на руска телевизия в известните черноморски курорти: Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, Елените, Обзор, Созопол, Албена и т.н., но не липсват клиенти в цялата страна. Сателитната телевизия не е единствения вариант да гледате руски канали в България. В последно време руската интернет телевизия става все по-популярна сред руско-говорящото население в страната, защото програмите стигат до клиента без антени и кабели.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment