Фитнес уреди – правила при избор

Всеки иска да се сдобие с желаното тяло. Затова често се налага да избере спорта и здравословното хранене. Не по-малко важно е да изберете правилните фитнес уреди, които да използвате. Инвестирането в собственото здраве си остава най-добрият избор. Направете своята малка фитнес зала у дома без да имате нужда от съветите на фитнес инструктори. Зад добрия външен вид стоят професионалните фитнес уреди. Чрез използването им не само ще увеличите физическото си натоварване, ще изградите мускули, а в същото време ще намалите теглото си, подобрите здравето и намалите стреса. За да изберете правилните фитнес уреди, трябва да сте запознати на кратко с техните характеристики и предназначение:

Видове фитнес уреди

Бягаща пътека

Съвременните бягащи пътеки са прозиведени така, че да намалят натоварването на ставите. Цената и характеристиките им са достъпни за всеки, като притежават и модерни LCD дисплей, позволяват дигитална връзка с различни мобилни устройства. Подходящи са за всеки – начинаещ или професионалист, и са изключително полезни за ефективна кардио тренировка в домашни условия – домашна бягаща пътека или офиса (джогинг). Домашните бягащи пътеки обикновено са с по-малки размери и са с по-ниска цена. Обърнете внимание на критерии като стабилност, шум и размери, съобразени с мястото, където ще се използва.

Велоергометър

Ако сте запалени по колоезденето, велоергометъра е добра алтернатива и най-подходящият за вас фитнес уред. Симулирането на карането на колело е несравнимо и изключително полезно и достъпно в съвременните условия – натоварен трафик, замърсен въздух, неблагоприятни метереологични условия. Без значение какъв вид ще изберете – класически велоергометър като статично колело или тип водно колело. Домашният велоергометър е с компактни размери и е подходящ за всяко домакинство.

Кростренажор

Кростренажорите са известни още и като ски тренажор. Те стават все по-популярни и предпочитани фитнес уреди. Достъпен начин за натоварване на всички мускулни групи и да порабитите за бедра, дупе, ръце, рамене, гръб. Може да приложите една добра кардио тренировка, почти като тази с кардио уреди като велоергометър или бягаща пътека.

Кой фитнес уред да избера?

На първо място това зависи от вашите конкретни цели. Преди да закупите правилните фитнес уреди за дома или офиса е добре да изберете целите, които ще ви помогнат да постигнете – да отслабнете, да изградите мускулна маса или да поддържате добро здраве. Помислете и над това кои физически дейности предпочитате и изберете фитнес уред, който симулира конректно нея. В онлайн магазин pulsegymshop.bg може да се сдобиете с най-подходящият за вас фитнес уред от последна генерация и със 100% гаранция.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment