ЕДНО „НОРМАЛНО“ СЕМЕЙСТВО – ЖЕНИ И ТАЧО И СТРАШНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО МУ КАТО ТАКОВА

Голяма част от българския народ, последните два месеца, прекарваха вечерите си пред телевизионния екран, гледайки Вип Брадър – образцов дом… един интересен експеримент, в който лъснаха голяма част от „красивите“ черти на „звездите“ ни.
Бракът на двама от участниците – Жени и Тачо беше един от най – обсъжданите в медийното пространство и бе определен от масата, като: нормално българско семейство. Самия факт, че те бяха финалисти е показателен за получените одобрение и симпатии от зрителите. Обезателно това е най – страшното и резултат от това ще са сбъднатите ни страхове в бъдеще.  По този начин нашите деца разбират, че присъствието на изневяра и лъжи в един брак е напълно нормално… Че да крещиш на жена си:
„Ти проста ли си?! Как може да поръчаш по две бири на ден, бе?!; тъпа гъска; малоумна…“
и още куп подобни епитети, е нормална част от семейния диалог… Че да се напива съпругата ти и да изпада в истерия за бутилка вино, често сипейки през останалото време обиди за мъжа си и унижавайки го на финансова основа, е сред нещата, които присъстват в едно нормално българско семейство. Какво от това, ако ги има? Всичко е в реда на нещата! Е как да не е… толкова се възхитиха на Жени и Тачо… Толкова се харесаха, а те именно така правеха. Всичко е ОК.
Нашите деца ще изричат брачните клетви, без те да имат каквато и да е била тежест за тях. Ще лъжат и изневеряват без съвестта да ги оставя будни нощем. Нашите деца няма да познават същността на уважението в семейството. И вина за това ще носят всички, които сложиха този етикет на семейство, което отдавна трябваше да се прибере при детето си и да решава проблемите си на четири очи и трезвен мозък.
Трябва всички да разберат, че настоящето носи отговорност за бъдещето… Че не можем да ограничим развитието на технологиите и това ще се гледа и слуша, но единствено ние възпитаваме ценностите на бъдещето поколение. В противен случай, утре на мястото на Жени ще бъде дъщеря ви, а на мястото на Тачо ще е сина ви и колкото и да ви е болно, за тях, това ще е нормално…

автор: Елица Стратиева

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment