Диети – наблюдения от Грийн Мастер

Едва ли има човек в света, който поне веднъж в  живота си да не се подлагал на строг или не чак толкова строг хранителен режим, наречен диета!  Според Green Master, най – често към нея прибягват жените.

Диетата е хранителен режим, при който се спазва определен тип хранене с цел да се коригира теглото на човека или да се подобри здравословното му състояние. Съществуват десетки видове диети, най популярните от тях са: Лунна диета , диета на звездите, диета на доктор Пиер Дюкан, диета на Демис Русос, разтоварваща следпразнична диета и много други. Внимавайте с диетите – приемете съвет от Грийн Мастер.

Коя  е най – подходящата за вас? Това е първият въпрос, който трябва да се зададе, а отговорът е индивидуален за всеки човек, тъй като зависи от това дали страда от някакви съпътстващи наднорменото тегло заболявания като диабет, сърдечни болести   и др. Общото между всички изброени по – горе диети, е че напълно изключват пържените и мазни храни , а наблягат на вода, плодове и зеленчуци.

След като бъде избрана най – подходящата за вас идва и  следващият въпрос –

Колко трябва да продъжи разтоварването на организма, за да бъде пълноценна диетата? На този въпрос няма еднозначен отговор.  Продължителността зависи от всеки отделен случай – главно от килограмите, които кандидатът за отслабване желае да свали, но и от възрастта, от силата на мотивацията, от броя на спазваните вече диети и др.

Най – честите съвети, които диетолозите дават, според наблюденията на Green Master са:

–          Яжте толкова често, колкото ви се иска;

–          Никога не прескачайте ядене;

–          Пийте вода докато се храните;

–          Правете повече физически упражнения;

–          Осигурете си всички необходими за диетата храни.

Последното е необходимо, за да имаме винаги  под ръка нещо диетично, ако внезапно усетим чувство на глад.

Физическите упражнения трябва неизменно да съпътстват всяка една диета, тъй като те са полезни за постигане на балансирано намаляване на мазнините и стягане на отпусната кожа, без да се получава мускулна загуба. Поддържането на мускулна маса е ключов фактор за постигане както на идеалното тегло, така и на идеално тяло.

След като е постигнато идеалното тегло, много важно е то да се запази. За целта се изисква много постоянство и силна воля. Това е и най – важният етап от всяка диета –  захранването. Според проведено изследване от Green Master, всяка втора диета се проваля през първите три месеца след постигането на желаното тегло. Захранването става постепенно, като се включва разнообразна храна в подходящи пропорции. Продължителността на захранването зависи от броя на свалените килограми, като за всеки свален килограм се добавят 10 дни. Ако то премине успешно идеалното тегло няма да бъде само блян.

Като цяло, за да премине една диета успешно, тя трябва да се възприеме с лекота от организма, а не да бъде мъчение за него; рационалното хранене да не бъде  изпитание и стрес, а  начин на живот!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment