Christian Dior и неговия принос в парфюмерийния свят

Във френската провинция Нормандия през 1905 година се ражда дете, което за онова време не е нищо необичайно. Години по-късно именно това дете преобръща модния и парфюмерийния свят със своите творения. Името му и до днес е символ на женственост,, елегантност, стил и класа. Знаменитият Christian Dior става моден дизайнер и основава една от най-големите модни къщи в света, носеща неговото име – Christian Dior.

В началото на своя професионален път Dior се занимава само с моден дизайн и по специално дизайн на рокли. Линиите на неговите модели подчертават женствената форма на тялото и цялостната красота на дамите. Произведенията му успяват да уловят желанията на нежния пол и са точно това, за което всяка дама мечтае. Парфюмите, които Dior започва да произвежда по-късно съответстват и допълват модните творения на дизайнера.

Първият аромат на марката Dior е създаден през 1947г. и е посветен изцяло на сестрата на дизайнера. Тематично, наименованието, с което започва да се произвежда уханието е Miss Dior. През годините името на марката става символ на висша мода и луксозни парфюми. От части Christian Dior е човекът, заради когото Париж се превръща в модна столица на света.

В колекцията на марката Christian Dior към момента има повече от 190 парфюма. Последният от тях излиза на пазара през настоящата 2017 година. Някои от ароматите и до днес са истински легенди. Парфюми, които никога няма да излязат от мода. Хиляди жени по света се олицетворят с тях и ги използват като неразделна част от своя стил.

Поглезете се с ароматно бижу от колекцията на известния френски дизайнер Christian Dior. За Вас сме подготвили предложения, от които със сигурност ще успеете да изберете подходящ за себе си аромат.

  • Christian Dior Jadore

Една жива легенда – неповторимият Jadore. Богатият и топъл аромат съчетава баргамот, омаен букет от царствени рози и жасмин. Известният парфюм излиза на пазара през далечната 1999г., но близо 20 години по-късно той е точно толкова актуален, както и в началото. Неустоимият чар на аромата се дължи на чувствено- сладките и леко остри нотки. Легендарния парфюм е в класически овален златист флакон, във формата на амфора. Точно заради изключителната си популярност аромата е преиздаван в редица варианти и концентрации.

  • Christian Dior Miss Dior

Както по-рано споменахме Miss Dior е аромат, който е посветен на сестрата на известния дизайнер. Също един от легендарните парфюми, който е белязан от елегантната изтънченост на класическия, зелен, шипров аромат на жасмин и галбан. Сърцето на парфюма тупти в ритъма на нежни цветя. Според специалисти Miss Dior е подходящ за жените, които не искат аромат със сладки, плодови или ориенталски тонове.

  • Christian Dior Sauvage

Вдъхновението за създаване на този парфюм идва от дивите и открити пространства, синьото небе и пустинното слънце – все пейзажи, които спират дъха. В композицията са включени единствено внимателно подбрани естествени съставки. Ароматът е определен като свеж и изтънчен в същото време. Свежите нюанси идват още в началото с ухание на бергамот и амброксан, а дървесните нотки перфектно завършват цялостното творение.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment