Четири гъвкави стратегии за наддаване за AdWords

Да знаете как да използвате Google Adwords ефективно е един от най-сполучливите начини, за да гарантирате успех на кампанията си. Използването на пълния потенциал на PPC акцията ще ви помогне да сте сигурни, че каквото и да искате да популяризирате, то ще се показва пред правилната аудитория със сигурност.
Стратегиите, включващи Adwords, бяха преди като цяло много объркващи, особено за тези, които ги пробваха за първи път. Но сега, с новите промени в Pay per click акциите, нещата са много по-прости и по-лесноизпълними. Казано с елементарни думи, сега можете да използвате една и съща стратегия както за ключовите си думи, така и за рекламните групи и за цялата си кампания.

Сега управлението и промотирането на акции, използващи Adwords, е направено по-малко сложно чрез използването на четирите гъвкави стратегии за наддаване, които ще изброим по-долу:

eCPC или по друг начин казано „Подобрена цена за клик“: Тази стратегия все още се извършва ръчно, но основната разлика е, че сега имате възможността да коригирате офертата си в наддаването. Можете да я намалите, или да я увеличите, в зависимост от възможността за конверсия. Изглежда ли ви познато? Да, защото това е подобно на вече наличната подобрена възможност за цена за клик, която можете да намерита на пазара днес.

Target Search Page Location (б.а. „Местонахождение на целевата страница за търсене“): Тази стратегия е почти същата като възможността за преференция за позициониране. Това, което я прави по-различна е, че можете да я настроите за каквото и предпочитание да имате. Бихте могли да я настроите да управлява всички рекламни кампании, а може и само за тези, които са специфични за определени ключови думи. Крайният резултат е, че можете да постигнете желаната от вас средна позиция чрез коригиране на офертата си в наддаването, като по този начин се покажете на страницата, на която искате да се появите в Google Search. Това трябва да се използва от тези, които се борят за челните места в резултатите от търсенето, или тези, които искат да са винаги на първата страница.

Maximize Clicks (б.а. „Увеличен брой кликвания“): Както става ясно от самото наименование, тази PPC тактика ще коригира офертите ви в рамките на вашия конкретен бюджет. Това много прилича на автоматичното наддаване, което все още се използва от много хора. По същия начин то може да бъде използвано в зависимост от вашите предпочитания, без значение дали сте избрали да го употребите за всички рекламни групи, или само за конкретни такива. Това е най-добрата стратегия за тези потребители, които наблягат много на броя посещения и трафик на сайта, като в същото време искат да останат в рамките на определен бюджет.

CPA или „Целева цена на придобиване“: Този метод прилича много на оптимизатора на реализациите – помага ви да дръпвате офертите си в Adwords така че да получите възможно най-голям брой конверсии в рамките на вашата целева цена на придобиване. И тук този метод може да бъде използван както за всички, така и за определени рекламни групи, кампании и ключови думи. Това е най-добрият вариант за тези, които искат да получат възможно най-много реализации в своята CPA.

С помощта на която и да е от тези гъвкави стратегии за офериране имате контрол над всички ваши кампании. Дори и с автоматизираното наддаване имате все още много възможности за избор. С тези инструменти за PPC кампаниите си можете да избирате кога и къде искате да бъдат показвани вашите реклами (във всички кампании или в рамките на отделна част от дадена акция). Получавате максимален контрол над своите Pay per click кампании, така че вие ще решавате как искате Google Adwords работи за вас.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment