Чести грешки когато учите английски език

Изучаването на английски език – не е толкова сложна и невъзможна задача, колкото изглежда на пръв поглед. За да се постигне желания успех е необходимо да се организира работния процес и да се опитате да избегнете често срещаните грешки. В тази статия ще разгледаме причините заради който дори и най-усърдните не могат да постигнат добри резултати.
Твърде високи очаквания

За съжаление всеки един от нас има отрицателно въздействие от рекламата, което е доста абсурдно. В града се откри ново “супер училище за чужди езици”, което обещава да подобрите значително нивото си след няколко седмици. Вие не трябва да вярвате на такива привлекателни реклами: в краткосрочен план, не може да се научи всеки английски или немски или китайски. За да достигнете прилично нивото на знанията си от нулата може да се постигне за не по-малко от една година на засилено обучение.
Неправилно определяне на цел

Ако искате да научите език само защото е модерно тогава нямате твърде силна мотивация. Истинската цел за изучаването на езика изисква по-обещаваща работа, пълна смяна на квалификациите и допускане до престижната образователна институция (като например в чужбина). Вие трябва ясно да разберете какви ползи ще донесат новите знания.
Съсредоточете се върху граматиката

Най-популярната и опасна грешка. Проучванията показват, че твърде интензивно изучаване на граматиката води до отрицателно въздействие върху речевите способности. Защо е така? Може да бъде трудно да се разбере логиката и начина на комуникация в английската граматика поради това че в реално време е много бърза. Оказва се, че няма да имате достатъчно време, за да си припомните запомнени стотиците правила научени по време на курсовете по английски език, дори за прости изрази. Желателно е да сте усвоили английската граматика подсъзнателно и интуитивно. Най-добрият начин – е активно да общувате с чужденци и да слушате английска реч.
Научаването на официалния английски е възможно само от книги

Този подход към обучението е оправдано само ако имате намерение да се подложите на сериозно международно изпитване. Ако просто искате да подобрите значително собствените си знания, не забравяйте за други методи. Англоговорящите почти неизползват в комуникацията сложните фрази, който можете да намерите в големите учебници.
Твърде силна амбиция за съвършенство

И учители и техните ученици са твърде амбициозни и често живеят в разочарование от стари грешки. Опитвайки се да постигнат съвършенно владеене на чуждия език, често забравят че имат неточности дори и в майчиния си език. Вместо да се спирате на на отрицателните страни, трябва да се концентрирате върху процеса на комуникация. Вашата цел – да се научат как да се предават собствените си мисли, така че те са разбрани от хората наоколо. С течение на времето, вече няма да обръщате внимание на грешките от миналото.

По този начин пътя към

По този начин, по пътя към върха в изучаването на английски език може да е малко по-лесен, но може да се допуснат и още много други. И няма нищо лошо: те ще спрат тези който неправят нищо. Разбира се би било чудесно ако в преодоляването на трудностите с който ще се сбляскате помогне опитен учител. За да се справи с проблемите сами е възможно този процес да отнеме малко повече време.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment